Sursa Foto: Facebook

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că școala va începe pe 8 noiembrie. Totodată, demnitarul a precizat că vineri se va decide dacă școlarii se vor reîntoarce în bănci sau vor fi nevoiți să participe la ore în format online.

Mai mult, ministrul a mai precizat că anul acesta se va reduce numărul de teze și vor putea fi susținute din 6 decembrie. Cîmpeanu a anunțat că cele două săptămâni de vacanță a fost maximum ce poate fi recuperat. Altfel spus, o viitoare închidere a școlii nu se va lua în calcul. Mai mult, Sorin Cîmpeanu militează pentru școala în format fizic, dar această decizie va fi discutată vineri, după consultările cu autoritățile sanitare.

Sorin Cîmpeanu: „ În jumătate de țară avem rată de infectare scăzută”

Ministrul interimar al Educației a mai spus că numărul de teze în acest an vor fi reduse la doar 2.

„Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze. Se reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note. Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu, relatează g4media.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că testele pe bază de salivă vor ajunge în școli din 8 noiembrie. Printre acestea, la conferința de presă susținută, ministrul interimar al Educației a precizat că inspectoratele școlare județene au anunțat rata de vaccinare. „Sunt multe situații în care rata de vaccinare e peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi publicată rata de vaccinare. Fără date afectate de GDPR”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Vacanța suplimentară, recuperată în prima lună a anului 2022

Ministrul interimar al Educației a anunțat că orele pierdute din cauza vacanței suplimentare vor fi recuperate. Altfel spus, elevii din ciclul primar vor recupera orele în perioada 10-14 ianuarie 2022, iar cei din gimnaziu și liceu, între 3-14 ianuarie.

 „Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu. Respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a precizat Cîmpeanu.

Propunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum

Articolul precedentFlorin Roman: „S-a întins coarda prea mult”
Articolul următorMesajul unei campioane: „Sportul înseamnă multe sacrificii, dar e bucurie când te vezi mai aproape de visul tău”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.