Foto: Facebook

Florin Roman, vicepreședintele Partidului Național Liberal, consideră că partidul a încercat să iasă din criza politică, apelând la responsabilitatea liderilor politici. Cu toate acestea, demnitarul e de părere că dacă Guvernul Ciucă nu va trece în Parlament, vina o va avea întreaga clasă politică.

Mai mult, liberalul a amintit că poporul român nu mai are nevoie de „circ”, ci de decizii rapide pentru rezolvarea crizelor ce macină țara noastră. Populaţia este vlăguită, este obosită şi eu cred că dacă acest Guvern nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică”, afirmă președintele interimar al Camerei Deputaților, relatează Agerpres.

Florin Roman: „Avem nevoie de un Guvern competent”

Liberalul a declarat că e nevoie de un Executiv care va genera un proiect de buget de stat și care va interveni în criza pandemică produsă de valul patru al pandemiei. Pe lângă asta, Florin Roman e de părere că necesitatea unui guvern cu puteri depline e esențială pentru operaționalizarea PNRR-ului.

Cu toate că mai sunt doar 48 de ore până la votul final din Parlament, Roman e convins că încă lucrurile se mai pot schimba. El speră să convingă o parte dintre parlamentari să voteze guvernul minoritar PNL-UDMR. „Eu cred că mai avem două zile să-i convingem pe toţi parlamentarii din partidele democratice că deja s-a întins coarda prea mult”, a mai spus Florin Roman.

Partidul Național Liberal (PNL) a luat hotărârea de a se prezenta în fața Parlamentului cu un guvern minoritar, format cu UDMR. Nicolae Ciucă, în urma celor 10 zile puse la dispoziție de Constituție, nu a reușit să formeze o majoritate pentru susținerea guvernului său. Atât social-democrații cât și cei din USR au afirmat clar că nu vor acorda votul de încredere guvernului minoritar format din PNL-UDMR.

Șansele de învestire a Guvernului Ciucă sunt minime, în acest moment fiind doar 171 de voturi de susținere. Pentru ca și guvernul să fie învestit e nevoie de 234 de voturi. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a precizat că nu va susține guvernul Ciucă deoarece Florin Cîțu a refuzat cele 10 „porunci” pe care social-democrații le-au pus pe masa negocierilor, cu privire la programul de guvernare.  

Miercuri se decide soarta Guvernului Ciucă

Articolul precedentBulai, despre ministrul Culturii: “Are nivelul unui elev de clasa a opta”
Articolul următorSorin Cîmpeanu a anunțat când începe școala
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.