Foto: PSNews
Foto: PSNews

Analizând CV-ul ministrului Culturii, Iulian Bulai a declarat, pe contul de Facebook, că Bogdan Gheorghiu are nivelul unui elev de clasa a opta sau a noua, maxim clasa a zecea.


Afirmaţia vine în contextul în care Bogdan Gheorghiu, ministrul desemnat de PNL a patra oară pentru Ministerul Culturii, a completat în CV, că se încadrează în nivelul B1 de cunoaştere a limbii engleze, B1 fiind considerat un nivel intermediar.


Iulian Bulai: „Pentru mine, cunoașterea altor limbi străine, mai ales ca ales public, reprezintă spectrul de referințe cu care te prezinți în fața oamenilor”


M-am uitat din nou peste CV-ul ministrului. Ei bine, ministrul Gheorghiu, la categoria limbi străine, scrie Engleză B1. Adică la nivelul unui elev de clasa a opta sau a noua. Maxim clasa a zecea. Chiar dacă fișa postului cere mult mai mult, nici măcar asta nu e problema. Problema e că de doi ani de când e ministru – și a avut parte de expunere internațională – nu a trecut la B2 sau la C. Ghinion!”, a precizat Iulian Bulai, în cursul zilei de azi, 1 noiembrie, pe contul de socializare.

Nivelul B1 Intermediar

Conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbaje, există 6 niveluri de limba Engleză care se încadrează în 3 categorii diferite de cunoştinţe: începător (A1 şi A2), intermediar (B1 şi B2) şi avansat (C1 şi C2).


O persoană care posedă nivelul B1 poate înţelege ideile principale din informaţii standard despre subiecte familiare. De asemenea, are cunoştinţe despre aspecte de la locul de muncă, de la şcoală sau din alte activităţi din timpul liber.

Îi urez succes domnului ministru interimar, ministru desemnat – Bogdan Gheorghiu. Poate după acest mandat trece la B2“, a ţinut să adauge Iulian Bulai.


Bogdan Gheorghiu este un deputat român de Suceava, ales în 2016 din partea Partidului Național Liberal, în circumscriptia electorală nr. 35 Suceava. Este Ministrul Culturii și Identității Naționale în Guvernul Orban, din 4 noiembrie 2019.

Articolul precedentDeputatul Nicolae Giugea a demisionat din grupul parlamentar al PNL
Articolul următorFlorin Roman: „S-a întins coarda prea mult”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time