Sursa foto: Turnul Sfatului

Uzinele din Yiwu, China, întâmpină numeroase probleme privind materia primă pentru producția ornamentelor de Crăciun. Mai mult, în luna octombrie, orașul s-a confruntat cu probleme în aprovizionarea cu electricitate, relatează g4media.

Altfel spus, producția a fost oprită, iar drumul renilor de plastic și a beculețelor de Crăciun urmează să întârzie în Occident. Reprezentanții firmei au precizat că vor ridica prețurile din cauza numeroaselor probleme cu care se confruntă.

Mai mulți proprietari de fabrici de ornamente de Crăciun susțin că se confruntă cu întârzieri în producție și prețuri record la transportul cu vaporul înspre SUA și Uniunea Europeană.

Ornamentele de Crăciun, mai scumpe în 2021

Orașul Yiwu e responsabil pentru 80 % din produsele de Crăciun ce ajung în toată lumea. Uzinele din oraș fac un profit anual de pe urma exporturilor de aproape 6 miliarde de dolari. Cu toate acestea, producătorii se confruntă cu numeroase probleme de materii prime, prețuri ridicate la transport și forță de muncă.

Consumatorii vor fi nevoiți să scoate din buzunare mai mulți bani din cauza scumpirii prețurilor la metal și plastic. Altfel spus, uzinile chinezești au ridicat prețul cu 10% începând din luna iunie din cauza creşterii costurilor cu materialele. De asemenea, problemel cu electricitatea au forțat uzina să reducă programul de lucru la trei zile pe săptămână.

Chiar dacă anul 2021 ar fi trebuit să fi un moment bun de revenire pentru producătorii de ornamente, lucrurile nu stau deloc așa. În 2020, comenzile s-au înjumătățit după ce au fost paralizate marile industrii de shipping. În acest an, creșterea prețurilor la materii primi a făcut ca inflația la porțile uzinelor din China să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani.

Ding Shuang, ecnomist-șef pentru China la Banca Standard Chartered Plc., a precizat că toate costurile vor fi suportate de consumatori. „Exportatorii şi mărcile globale pot absorbi costurile doar temporar dar companiile nu vor face afaceri dacă înregistrează pierderi. Dacă şi mai multe companii vor ieşi de pe piaţă, oferta va scădea şi preţurile vor creşte şi mai mult”, a precizat Ding Shuang.

Cresc prețurile la alimente, iar anul 2021 reprezintă un an al scumpirilor record

Articolul precedentIohannis nu a depus coroana de flori la Colectiv. Ponta: „Era obosit după vizita din Egipt”
Articolul următorO navă sub pavilion turcesc a deversat mizeria plină de carburant în Dunăre
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.