După 6 ani de la Colectiv, preşedintele României a hotărât că o coroană trimisă prin curier poate echivala cu prezenţa sa, fizică, la locul tragediei.


Coroana simbolică de flori a fost depusă de către consilierul de stat Cătălina Galer, din cadrul Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.


În condiţiile în care Klaus Iohannis a ales să delege un consilier pentru a comemora cei şase ani trecuţi de la tragedia în care au murit 64 de tineri, preşedintele PRO România a reacţionat, în cursul zilei de 31 octombrie, pe contul de Facebook.


Critici dure după 6 ani de la Colectiv: „Eu consider că, de această dată, în sfârșit, Dl Iohannis a procedat corect: a renunțat la ipocrizie și la folosirea cinică a morții în scopuri pur politice”


În textul postării, preşedintele PRO România a criticat gestul preşedintelui, menţionând că Iohannis a obținut deja voturile și avantajele politice pe care le-a urmărit.

De asemenea, ironizând, Ponta a adăugat şi faptul că preşedintele s-a plictisit să fie ipocrit și cinic pentru același public de ipocriți și cinici pentru care făcea, până acum, scenetă respectivă.


După tragedie, PNL a profitat de ocazie pentru a se bucura de căderea Guvernului


Poate că era obosit după vizită din Egipt sau se odihnea pentru cea din Scoția care urmează. Nu știu motivul, dar a procedat corect.


Pentru Dl Iohannis și Echipa să “Colectiv” a fost doar o oportunitate strict politică speculată la maxim: “a fost nevoie să moară oameni pentru că acest Guvern să demisioneze”. Nimic altceva! Pentru PNL a fost doar o ocazie să se bucure stupid de căderea unui Guvern care guverna bine țara, dar avea “păcatul” că era de la PSD. Pentru USR un mod la fel de cinic și ipocrit de a manipula frustrările personale ale unor români. Pentru “tovarășii” de la “Corupția Ucide” și alte asemenea ong-uri este modul de a-și justifică existența și a-și cheltui bugetele strânse din donații„, a scris Victor Ponta pe contul de Facebook.


Mai mult, Ponta a ţinut să ironizeze gestul preşedintelui, explicând că Iohannis a procedat cinstit, fără să mai joace rolul cinic și ipocrit al omului căruia chiar îi pasă.


În 2015, ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, Victor Ponta a demisionat. Guvernul Ponta a fost executivul României începând din 17 decembrie 2014, după ce cu două zile înainte primise votul de încredere al Parlamentului țării, până pe 4 noiembrie 2015 când primul ministru și-a depus demisia.

Articolul precedentMiercuri se decide soarta Guvernului Ciucă
Articolul următorSărbători de iarnă cu ornamente mai scumpe
Jurnalist full-time / Pesimist part-time