Florin Cîțu / Captură video

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat că problema căldurii și a apei calde în Timișoara va fi rezolvată în zilele următoare. Președintele Partidului Național Liberal a precizat, într-o scurtă conferință de presă, că primarul Timișoarei Dominic Fritz va putea apela la un credit de la Ministerul Finanțelor.

„Am avut o discuție cu Dominic Fritz, primarul Timișoarei, la telefon. Am găsit o soluție care era deja pe masă. Mai exact ordonanța pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea împrumuta de la Trezorerie”, a precizat Florin Cîțu. De asemenea, liderul PNL a mai precizat că are încredere că municipalitatea din Timișoara va avea resursele necesare pentru a readuce căldura și apa caldă în casele timișorenilor.

Florin Cîțu: „Este o situație de urgență”

Președintele Partidului Național Liberal a amintit că se poate opta pentru un credit de 100 de milioane de lei de la Ministerul Finanțelor. De asemenea, în cazul în care banii nu vor fi de ajuns, se vor căuta alte soluții pentru ca Timișoara să nu rămână pe timp de iarnă fără căldură.

„Este o situație de urgență. (…)Poate să ia acești bani care sunt acolo și vom găsi o soluție. Va putea lua cât are nevoie.”, a mai precizat Florin Cîțu.

Chiar dacă primarul Dominic Fritz a anunțat, joi după-amiază, că s-a semnat contractul cu un nou furnizor, timișorenii s-au încălzit cu ce au putut pentru a treia noapte la rând. Noul furnizor, Tinmar Energy, a încheiat un contract de 2,3 milioane de lei, valabil până luni, 1 noiembrie, la ora 7 dimineața. Edilul Timișoarei a apelat la înțelegere și a precizat că cele șase spitale au primit deja căldură, fiind „prioritatea zero”.

„Pentru toți ceilalți o să variem temperatura în funcție de vremea de afară, ca să facem economie. Apă caldă va fi”, a explicat Dominic Fritz, joi după-amiază.

Directorul interimar al Colterm, Cristian Mîțu, a menționat că gazul a ajuns la CET Sud cu o întârziere de câteva ore. Mai mult, rețeaua s-a răcit mai repede decât era așteptat. Conform planului, Colterm a dat drumul căldurii în partea de nord a orașului, iar apoi în sud.

Colterm pornește căldura pentru câteva zile în Timișoara

Articolul precedentŞeful Casei de Pensii, despre marea recalculare: „Vor fi creșteri și de doi lei”
Articolul următorRaed Arafat: ,,Vom avea zile cu număr mare de decese”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.