Raed Arafat (captură video)

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunțat că țara noastră a intrat pe un platou în ceea ce privește cazurile de Sars-Cov-2.  Chiar dacă cazurile sunt într-o continuă scădere, numărul de pacienți internați la ATI e de peste 1.800. Totodată, numărul de decese este în continuare foarte ridicat.

Mai mult, șeful DSU a mai precizat că nu se pot trage concluzii până când numărul de cazuri nu o să scadă. „Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru”, a precizat Raed Arafat, relatează Antena3.

Raed Arafat: „ Presiunea asupra sistemului sanitar va continua”

În conferința de presă, Raed Arafat a susținut că spitalele din România vor continua să fie supuse presiunii din cauza numărului mare de pacienți infectați cu COVID-19. Mai mult, la nivel național nu mai există nici un loc liber la secția de terapie intensivă. Țara noastră se află pe primul loc în lume la numărul de decese înregistrate zilnic.

„La decese din păcate ne situăm la un număr mare, azi (vineri – n.r.) 481. Am depășit recordul de 500 în ultimele zile.”, a mai spus Raed Arafat, șeful DSU. De asemenea, secretarul de stat e de părere că în următoarele zile se vor înregistra un număr mare de decese.

Astăzi, 29 octombrie, în țara noastră s-au înregistrat 12.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Mai mult,  205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, până astăzi, aproape 47 de mii de români diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Totodată, de la debutul pandemiei și până astăzi s-au înregistrat 1.628.501 de cazuri de COVID-19. Cu toate acestea, 1.382.322 de pacienți au fost declarați vindecați.  

Reamintim că în ultimele zile, sute de mii de români s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că se vor organiza, până la sfârșitul anului, maratoane de vaccinare în Capitală. În ultimele șapte zile s-au vaccinat aproape 1 milion de români.

Cum „au dat foc” Cioloș și Raed Arafat misiunii pompierilor: prevenirea incendiilor. România plătește cu viața oamenilor

Articolul precedentFlorin Cîțu, despre problema căldurii din Timișoara: „Am găsit o soluție”
Articolul următorCe înseamnă „criza paturilor ” din spitale. DSP și DSU transmit comunicate „pentru imagine”, iar managerii spitalelor sunt „îngropați” în adrese oficiale. Documente
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.