Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Nu știu cum se face, că BOR nu iese, niciodată, vinovată de nimic.

Cazuri de pedofilie? Ei, niște acte minore, acolo. Învârteală de bani? Ei, câțiva slujbași, care vor să profite. Acte de violență în numele religiei? Ei, unii chiar nu fac distincție între vorbă și faptă.

Indiferent câte anchete se fac, câte adevăruri ies la suprafață, BOR nu e niciodată de vină. Indiferent de cât de grav e cazul, BOR se dă rănită.

Are toată lumea ceva cu ea. Ea, ca instituție, e curată și fără de pată.

Toată lumea e vinovată de ceva. Numai BOR, nu

Sau cam asta spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

”Deși legitim în sine, materialul jurnalistic despre care vorbim este construit din păcate cu intenția obsesivă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina prezentată ca reală a unor persoane din administrație și a unor așa-ziși complici ai instituției care apar în investigație, persoane care încearcă totdeauna și pretutindeni, desigur, să obțină beneficii personale prin simpla insinuare conjuncturală în vecinătatea cuiva important, comițând astfel un grav rapt de imagine împotriva voinței celui a cărui imagine e folosită”.

Deci, cu toate că e legitim, intenția cu care a fost construit nu e aia bună. Dacă îl construia ca să preaslăvească instituția, oare mai scotea la iveală partea de corupție? Tare mă-ndoiesc.

Dar Bănescu dovedește, încă o dată, că, dacă nu ești cu ei, ești clar împotriva lor.

Despre materialul Recorder, Bănescu mai spune și că dovedește ”un decerebrat anticlericalism, o patologică fobie la BOR”.

Adică, în mod clar jurnaliștii ăia au făcut materialul, în care sunt revelate șmenării cu bani, pentru că au o fobiei față de BOR. Că, dacă nu aveau o fobie, nu mai căutau să dea în vileag șmenăriile. Se făceau că plouă. Închideau ochii. Îngropau subiectul.

Înțeleg eu iubirea de aproapele, da` asta deja e abureală pe față.

BOR încearcă, din nou, cu cuvinte mari, să iasă imaculată ca haina Patriarhului

Nu spune că nu e, musai, neadevărat. Dar, în continuare, nu e BOR vinovată. Vinovați sunt unii dintre oamenii credincioși din instituție și, mai ales, oamenii răi necredincioși care au insistat să dea în vileag ce fac ăia credincioși. Măi, măi, măi, ce caractere și pe capul jurnaliștilor ăstora!

Efectiv, Bănescu nu spune nimic, decât să arunce vina. Pe alții. Pe ăia care au îndrăznit să răscolească prin catastife. Tare mi-e că și această anchetă Recorder va face vâlvă câteva zile, și-apoi se va așterne, peste ea, praful.

Mi-e că mă repet, dar de Pomohaci se mai știe ceva? Teodosie (acuzații din 2011)? Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu? Liniște și pace. Pentru că, atunci când ai haina atât de voluminoasă și de imaculată, poți ascunde multe, sub ea.

Articolul precedentFarmacie din Prahova, în plină pandemie: ”Găsim doar vată, spirt și-un paracetamol”
Articolul următorDan Nica, europarlamentar PSD, spune că există soluții pentru ca prețurile la energie să scadă
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.