Dan Nica, europarlamentar PSD, spune că există soluții pentru ca prețurile la energie să scadă

„Nu mai avem nicio scuză, dimpotrivă, avem o direcție cât se poate de clară din partea Comisiei Europene”

Dan Nica / europarlamentar PSD / Foto: preluare Calea Europeană

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, a declarat, de curând, că legislația Uniunii Europene le permite statelor membre să intervină, în anumite condiții, mai ales atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la energia electrică, valabile consumatorilor vulnerabili. Acesta informează că statele membre pot lua în considerare inclusiv eliminarea schemelor de sprijin pentru regenerabile, dincolo de factura la energie.

Dan Nica: „Am transmis recent o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula Von Der LEYEN, pentru a exprima cele mai profunde preocupări ale Grupului S&D în legătură cu explozia prețurilor la gaze și energie în tot mai multe state ale UE, solicitând CE să elaboreze un plan concret, cu măsuri coordonate, care să permită tuturor țărilor afectate să intervină rapid la nivel național”

Dan Nica a mai spus că această solicitare a avut loc astăzi, iar o parte din măsurile cerute Acest lucru s-a întâmplat astăzi, iar de o parte dintre măsuri sunt „responsabili” chiar social democrații. „În România situația este dramatică și trebuie intervenit rapid pentru a stopa această criză. Conform datelor Comisiei, 20% dintre români se află în imposibilitatea de a-și încălzi locuința. Deși Comisia nu a venit cu o măsura concretă finanțată la nivel European pentru a interveni urgent în situația de criză, propune un set de măsuri posibile ce pot fi aplicate de Guvernul României pentru a stopa criza uriașă a prețurilor. Nu mai avem nicio scuză, dimpotrivă, avem o direcție cât se poate de clară din partea Comisiei Europene, care spune ca pentru anumite masuri nici nu este nevoie de aprobarea Comisiei. Acum, numai cine nu vrea nu își ajută poporul”, a mai spus Dan Nica.

Citește și: Năsui arată cum se fac angajările la stat, pe „ochi frumoși”

Europarlamentarul PSD a atras atenția că, în cazul în care situația nu va fi reglementată, consecințele vor fi suportate și de firmele mai mici sau mai mari, ca mai apoi să se răsfrângă totul asupra consumatorului vulnerabil, cetățeanul care nu dispune de prea multe venituri.

Articolul precedentDa` chiar toată lumea dă în BOR? Nu e vinovată, săraca, slujbașii ei sunt
Articolul următorAngajată a DSP Neamț, reținută pentru trafic de influență: a primit 3.300 de euro pentru a aranja un concurs la spital
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.