Pixabay

24 de ore de „reflecție” în spatele gratiilor pentru o angajată a Direcției de Sănătate Publică Neamț, care astăzi a fost reținută de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Măsura dispusă de procurori are legătură cu două fapte comise de inculpată în cursul anului trecut, aceasta fiind acuzată de trafic de influență în legătură cu organizarea unui concurs.

Culmea, persoana aflată în atenția procurorilor a promis că, în schimbul unor „mici” atenții, va avea grijă ca o persoană să fie angajată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Neamț. Din ce se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, inculpata a primit în total 3.300 de euro, de la aceeași persoană.

Inițial, o sumă mai mică, în schimbul căreia urma a trage sforile necesare pentru a fi scos un post la spital, iar apoi pentru a-i asigura acesteia angajarea: „În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii august 2020, a pretins și primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenței pe lângă funcționari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeași persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț”.

Articolul precedentDan Nica, europarlamentar PSD, spune că există soluții pentru ca prețurile la energie să scadă
Articolul următorFlorin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că ar fi trădat PNL pentru USR