Foto: Observatorul Prahovean
Foto: Observatorul Prahovean

O farmacie din satul Urleta, județul Prahova, a ajuns în atenția Observatorului Prahovean: rafturile sunt goale, medicamentele sunt inexistente, iar locuitorii sunt nevoiți să facă naveta până în cel mai apropiat oraș pentru a beneficia de tratament.

Oamenii sunt revoltați, mai ales că satul Urleta numără aproximativ 1.000 de locuitori, iar situația nu este una nouă, lipsa de medicamente datând de mai multe luni.

De asemenea, nu există tratamente pentru cei care suferă de boli cronice, iar pacienții nu au posibilitatea să se deplaseze.

În context de pandemie, oamenii sunt nevoiți să facă naveta până în Câmpina

Mai mulți bătrâni au precizat, pentru Observatorul Prahovean, că nu au posibilitatea de a ajunge la Câmpina pentru a-și cumpăra medicamentele. În plus, cei suferinzi au adăugat că viața lor depinde de medicamente, iar pe rafturile farmaciei din Urleta se poate găsi doar vată, spirt și Paracetamol.

Localnicii: ”Nu toți avem mașini. Mergem cu microbuzele în Câmpina. Avem probleme grave de sănătate”

Oamenii sunt revoltați și cer lucruri normale, într-o societate normală. Mai mult, sătenii au multiple nevoi medicale, iar farmacia, deși deschisă, nu este aprovizionată de luni bune.

De ce să fim cu toții în 2021, când putem rămâne în bezna veacului trecut… Suntem sute de oameni în acest sat. Cu probleme de sănătate, unii grave. Se moare pe capete acum din cauza pandemiei, iar noi, la singura farmacie din sat găsim vată, spirt, un paracetamol sau o aspirină. În rest, rafturile sunt aproape goale. Facem naveta la oraș să ne luăm ce ne trebuie, dar nu toți avem mașini la poartă. Mergem cu microbuzele în Câmpina. Acum, în situația asta gravă în care ar trebui să stăm cât mai izolați. E strigător la cer” au reclamat localnicii.

Farmacia din satul prahovean Urleta este, în realitate, un SRL cu sediul în Bănești. De asemenea, există mai multe sate din Prahova care depind de această farmacie, dar singura soluție a locuitorilor rămâne, momentan, naveta până la Câmpina.

Articolul precedentComisa Europeană a luat măsuri cu privire la criza prețurilor la energie și gaze
Articolul următorDa` chiar toată lumea dă în BOR? Nu e vinovată, săraca, slujbașii ei sunt
Jurnalist full-time / Pesimist part-time