Emanuel Ungureanu, sursa foto: Bugetul.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a precizat că Iohannis îi va asigura și majoritatea parlamentară, altfel nu ar fi făcut o astfel de propunere.

„Nu cred că în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie. Ar fi absurd”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, relatează Antena3. De asemenea, el a mai precizat că atât PNL, cât și UDMR vor fi de acord cu crearea unei majorități parlamentare.

„Nu îmi vine să cred că domnul Iohannis, cunoscut a fi un om sobru, în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie. Știindu-l pe domnul Cioloș un om sobru, un om serios, un om pus pe treabă, nu cred că l-a numit fără să se asigure că PNL îl susţine pe domnul Cioloș. Altfel ar fi complet absurd”, a mai precizat deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Dacian Cioloș a fos numit premier. USR își dorește refacerea coaliției de guvernare alături de PNL și UDMR

Ungureanu a mai explicat că nu se pune problema unei alianțe cu PSD și AUR pentru formarea unei majorități parlamentare. „Am spus constant în baza unor reforme că ne vom alia cu PNL-ul domnului Cîţu, dar fără Cîţu premier”, a explicat Emanuel Ungureanu.

Președintele României a luat decizia, după consultările cu toate partidele parlamentare, de-al numi pentru funcția de premier pe liderul USR, Dacian Cioloș. De asemenea, Iohannis a precizat că „indiferent cine guvernează” trebuie rezolvată criza politică.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri (…)am decis să-l desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni.

Liderul USR, Dacian Cioloș, în urma numirii lui ca prim-ministru, a declarat că partidul pe care îl conduce e pregătit să-și asume responsabilitatea guvernării. De asemenea, demnitarul a precizat că obiectivul său principal este scoaterea țării din criză. El a îndemnat toate partidele politice să fie responsabile și să accepte negocierile pentru formarea unui guvern.

„Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș, desemnat premier de Iohannis

Articolul precedentTudose îl ia în râs pe Iohannis: „Eu cred că domnul președinte e pe drumul cel bun”
Articolul următorLiviu Pop se întoarce la Liviu Dragnea. Ex-ministrul Educației s-a înscris în APP și anunță deja primul demers
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.