Sursa foto: mic.com
Sursa foto: mic.com

YouTube a decis să elimine mai multe canale video asociate cu activiștii anti-vaccin.

Militanții, din lipsă de ocupație sau de dramă, au devenit virali, printre aceștia numărându-se și ”avocații anti-vaccin” Joseph Mercola și Robert F. Kennedy Jr. Da, cel din familia Kennedy.

Mai mult, numeroși experți au declarat că respectivii doi sunt parțial responsabili pentru că ajută la propagarea scepticismului care a contribuit la încetinirea ratelor de vaccinare în mai multe state.

Youtube vs. Kennedy, acel Kennedy încă viu, care inistă că vaccinul are legătură cu Bill Gates

Să ne amintim de Kennedy. Nu, nu de președinte, ci de Robert, o rudă mai îndepărtată și, în mod ciudat, încă vie. Robert a promovat dezinformarea despre vaccinul COVID-19. Pe Youtube. Și pe Instagram. Și oriunde a reușit.

De asemenea, același Robert a sugerat, în mod fals, că vaccinul a contribuit la moartea lui Hank Aaron, în vârstă de 86 de ani și a altor persoane. Desigur, toate afirmațiile s-au dovedit a fi false. S-a oprit? Nu.

În februarie 2021, contul său de Instagram a fost blocat pentru ”împărtășirea în repetate rânduri a afirmațiilor demontate despre coronavirus sau vaccinuri”. Centrul pentru combaterea urii digitale l-a identificat pe Kennedy drept unul dintre principalii propagatori ai teoriilor conspirației despre Bill Gates și telefonul cu tehnologie 5G.

Dezinformarea despre vaccinul împotriva rujeolei sau varicelei: la ordinea zilei, pe orice platformă media

Ca parte a unui nou set de politici care vizează reducerea conținutului anti-vaccin pe site-ul deținut de Google, YouTube va interzice orice videoclipuri care susțin că vaccinurile utilizate în mod obișnuit, aprobate de autoritățile sanitare, sunt ineficiente sau periculoase.

Compania a blocat anterior videoclipuri care făceau aceleași afirmații despre vaccinurile împotriva coronavirusului, dar nu și pentru alte vaccinuri, cum ar fi cele pentru rujeolă sau varicelă.

Diferența între ”Nu mă vaccinez” și ”Prin vaccin vor să ne implanteze CIP-uri în piele!”

Undeva prin 2005, mai mulți auto-intitulați experți au stabilit și promovat ideea discreditată științific, conform căreia vaccinurile provoacă autism.

Au trecut 16 ani și am ajuns în 2021, când vaccinul anti Covid ar conține cipuri, coduri, ar modifica ADN-ul, ar provoca impotență, sterilitate, ar comunica cu extratereștrii sau (de ce nu?) cu furnalele din Iad.

Oamenii continuă să asocieze vaccinul cu Bill Gates și, paradoxal, postează teorii ale conspirației de pe computerul personal, folosind Windows. Da, Windowsul lui Bill Gates.

VIACristina Antal
SURSĂȘtirea Verde
Articolul precedentVioleta Alexandru: „Nu avem nicio scuză. Încă ne mai putem trezi”
Articolul următorGorghiu nu pricepe ce caută USR PLUS alături de PSD și AUR
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.