Foto: România TV
Foto: România TV

Va fi la fel de frig în casele din Bucureşti și în această iarnă, hainele în plus fiind mai sigure ca promisiunile făcute de Primăria Capitalei.

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, a precizat că locuitorii Capitalei se vor confrunta cu probleme, având în vedere că rețeaua de termoficare e veche.

Mai mult, sunt sute de kilometri de conducte care ar trebui înlocuite, situația fiind similară cu cea de anul trecut, când temperaturile au început să scadă: mii de bucureșteni se plângeau că îngheață în apartamente.

La acel moment, reprezentanții Termoenergetica precizau că zonele sunt insuficient alimentate din cauza lipsei parametrilor de la CET Grozăvești.

Bucureștiul revine la vremea lui Ceaușescu: Colentina și Fundeni rămân zonele cele mai vulnerabile

Din păcate, având o rețea care are zeci de ani, vor fi probleme pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede. Vor fi probleme punctuale, suntem mobilizați astfel încât să intervenim și să diminuăm disconfortul cât este posibil. Avem echipe pregătite care să intervină acolo unde apar avarii majore”, a precizat directorul general al Termoenergetica.

În anii trecuți, fostul primar general al Capitalei încerca să explice că nu găurește ea, în toiul nopții, conductele. Se pare că avea dreptate. Nu era vina ei. La fel cum, acum, actualul primar general spune că nu e vina lui.

Dacă e să luăm la bani mărunți toți foștii primari, fiecare va spune același lucru. Și, într-adevăr, nu ei au găurit țevile, de-a lungul timpului. Dar nici nu s-au spetit/spetesc să le repare.

”Când pui mâna pe calorifer, caloriferul ne spune: Vai, stăpâne, ce mână caldă ai!”

De asemenea, Claudiu Crețu a precizat că sunt sute de kilometri care trebuie înlocuiți, este nevoie de investiții, este nevoie de finanțări consistente.

Partea optimistă: a fost semnat contractul pentru înlocuirea a 200 de kilometri de conductă. Desigur, din fonduri europene. Partea mai puțin optimistă este că licitațiile se lasă așteptate, iar Primăria Capitalei mută promisiunile pentru anii viitori.

Iernile fără căldură sau apă caldă par a deveni constante pentru București. Și, dacă glumele cu Clujul care nu are metrou nu-i afectează pe clujeni decât în amorul propriu, glumele cu Bucureștiul fără căldură tind să se transforme în tragedie.

Articolul precedentAUR, în grevă parlamentară din cauza moțiunii de cenzură
Articolul următor„CCR o poate declara neconstituţională şi atunci vom depune noi, cei de la PSD”
Camelia BUCUR
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.