Medic de familie anchetat pentru vaccinare fictivă

Zece fotbaliști de la echipa din Puchioasa se află printre cei care au certificate de vaccinare fără să fi fost imunizați

Trei percheziții domiciliare au loc în această dimineață în mai multe domicilii din județul Dâmbovița, într-un dosar de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic, la persoane suspectate că au eliberat certificate de vaccinare false, anunță Poliția Română.

Potrivit surselor G4Media, antrenorul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și-a convins soția, medic de familie, să elibereze adeverințe de vaccinare false pentru 10 jucători ai echipei,  pentru a putea participa la competiții sportivei.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Timișoara. Pretinși vaccinați anti-Covid, internați în stare gravă la Spitalul Victor Babeș

Din cercetările polițiștilor a reieșit că, „în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19”, au transmis anchetatorii. Mai mult, în urma acestor vaccinări fictive ar fost eliberate adeverințe vaccinare, reale,  și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Potrivit Codului Penal, „folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”, astfel că autoritățile atrag atenția cu privire la acest fenomen, tot mai des întâlnit.

MAI, atent la infracțiunile cu certificate false de vaccinare

Articolul precedentÎncă o echipă pe butuci. Handbalistul Zarko Pejovic are de încasat o sumă fabuloasă de la AHC Dunărea Călărași 2014
Articolul următorÎn plin scandal cu remanierea ministrului Justiției, a fost publicată lista cu procurorii care vor să fie șefi la DIICOT și DNA