Nu stă un concurs într-o funcție de ministru, așa că aparent procedura de numire în funcțiile de conducere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Direcția Națională Anticorupție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție continuă conform planului, indiferent de tensiunile din coaliția de guvernare.

Ieri, în plin scandal, Ministerul Justiției a publicat rezultatul verificării îndeplinirii condițiilor de participare la selecția procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţia Naţională Anticorupţie, procedura transparentă fiind, în opinia ministrului Stelian Ion, un alt motiv de „supărare” pentru premierul Florin Cîțu.

Aseară, imediat după ce Cîțu a anunțat că nu-l mai vrea pe Stelian Ion, acesta a scris că toate reproșurile care i se aduc ascund de fapt altceva în spate, anume că „povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”.

Până la schimbări inevitabile, potrivit anunțului MJ de aseară, 11 procurori și-au depus candidaturile pentru funcțiile de conducere vacante de la DIICOT, DNA și PÎCCJ. Astfel, la PÎCCJ este un singur candidat la funcția de procuror șef Secția de resurse umane și documentare, în persoana lui Cătălin Andrei Popescu.

În ceea ce privește DNA, Codrin Gavra este candidat pentru funcția de procuror șef, Andreea Oana Nica și Ioan Amariei – pentru șef Secția de combatere a corupției, Silviu Paul Dumitru – procuror șef Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, și Monica Erika Danciu – procuror șef Secția judiciară penală.

La DIICOT sunt 4 candidați care se vor „bate” pentru funcția cea mai înaltă: Daniel Constantin Horodniceanu, Oana Daniela Pâțu, Mihaela Larisa Iosipescu și Ioana Bogdana Albani. Ioana Bogdana Albani și-a depus însă dosarul, și a fost admisă, inclusiv pentru a participa la concursul pentru funcția de adjunct al DIICOT.

Astăzi, dacă tot a venit la muncă, Stelian Ion a avut un mesaj pentru magistrați: „Să fie încrezători în forțele lor, să nu accepte semnale politice. Noi, politicienii, suntem datori să le oferim sprijinul”.

Articolul precedentMedic de familie anchetat pentru vaccinare fictivă
Articolul următorLudovic Orban face apel la Cîțu și PNL: „Să înțeleagă gravitatea momentului”