Lucian Bode (captură video)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni, că reprezentanţii MAI lucrează pentru identificarea persoanei care a încercat să vândă un certificat fals de vaccinare prin intermediul unei reţele sociale, sesizarea fiind făcută de jurnaliștii de la Digi 24. Potrivit Codului Penal, „folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”, astfel că autoritățile atrag atenția cu privire la acest fenomen, tot mai des întâlnit.

„Suntem atenţi la aceste noi infracţiuni care apar pe plaja infracţională din România, nu am mai avut astfel de situaţii, acolo este o anchetă în curs. Cu siguranţă specialişti noştri lucrează ca în cel mai scurt timp să-l identificăm pe cel care a încercat şi nu a reuşit din fericire să vândă acel certificat de vaccinare fals. Infractorii şi infracţionalitatea evoluează foarte mult, în pandemie am văzut cu ce ne-am confruntat, cu siguranţă vor mai apărea astfel de situaţii, dar ori de câte ori sunt astfel de semnale, intervenim prompt, avem în lucru şi alte activităţi despre care vom vorbi atunci când vom avea primele rezultate. Cunosc situaţia şi mi-am propus împreună cu structurile MAI să o soluţionăm cât mai repede posibil, să-l identificăm pe autor”, a afirmat Lucian Bode în cadrul unei conferințe de presă de la MAI.

Români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false

Potrivit Digi 24, certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, respectiv la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliţia a deschis dosar penal în urma investigaţiei.

Totodată, reprezentanţii spitalului au negat existenţa vreunui centru de vaccinare în incinta unităţii sanitare și au calificat încercarea de a falsifica astfel de certificate ca o mizerie.

Timișoara. Pretinși vaccinați anti-Covid, internați în stare gravă la Spitalul Victor Babeș

Articolul precedentPrimăria Constanța vrea echipamente informatice de peste 5 milioane de lei
Articolul următorÎngrijire sau abuz: câini vopsiți pentru ”amuzamentul uman”