Comisia Europeană dă vestea cea mare: 70% din populația Europei este vaccinată

Țara noastră nu a bifat targetul european. Până în acest moment, aproximativ 30% dintre români s-au vaccinat cu schema completă

Ursula von der Leyen (Twitter)

Astăzi, Comisia Europeană a anunțat că targetul de 70%, în ceea ce privește campania de vaccinare la nivel european, a fost atins. Acest obiectiv a fost stabilit încă de la începutul anului în curs. „70% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi complet. Vreau să mulţumesc multor oameni pentru că au făcut posibilă această realizare măreaţă”, a scris preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter. În ianuarie, Comisia Europeană anunța: „În vara lui 2021, statele membre ar trebui să aibă vaccinată 70% din populaţia adultă”.

225 de milioane de europeni au fost vaccinați cu schema completă

225 de milioane de cetățeni europeni au fost vaccinați, până acum, cu schema completă de vaccinare, adică cu unul dintre vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană: Pfizer/BionTech, AstraZeneca, Moderna sau Johnson & Johnson (o singură doză).

Cu toate astea, de menționat că, cel puțin inițial, targetul era stabilit în sensul în care toate cele 27 de state membre să ajungă să bifeze 70%, ceea ce, în mod evident, nu s-a întâmplat, procentul fiind acum o medie a situației, la nivel de Uniune.

Spre exemplu, în România, populația vaccinată însumează aproximativ 30%, în acest moment. Situația este mai gravă, însă în ceea ce îi privește pe vecinii noștri bulgari, în țara vecină fiind vaccinată numai o cincime din populația adultă.

Citește și: Un deținut din penitenciarul Deva vrea să dea instituția în judecată pentru că mâncarea nu este preparată de un „chef”

Articolul precedentRomașcanu: „Sper ca domnul Dragnea să își facă viitorul politic așa cum îl dorește fără să atace totuși partidul care i-a oferit aproape tot”
Articolul următorCum blochează Garda de Mediu exportul de fier vechi fără să aibă cadru legal. Statul, somat să nu acționeze la „prima vedere”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.