Romașcanu: „Sper ca domnul Dragnea să își facă viitorul politic așa cum îl dorește fără să atace totuși partidul care i-a oferit aproape tot”

Dragnea are o condamnare, cu executare, două dosare pe rol și este, din nou, în atenția procurorilor DNA

Dragnea agită apele în PSD, după ce au apărut informații cu privire la revenirea sa în politică, dar nu în rândul partidului „care i-a oferit aproape tot”, așa cum a ținut să-i reamintească Lucian Romașcanu, ci într-o nouă formațiune politică, una veche de altfel, cea a lui Teodor Meleșcanu, „înghițită” în 2002 chiar de PNL.

Dragnea pare că a găsit răspunsul la două întrebări pe care le avea la momentul eliberării condiționate. „Dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine”, explica la acea vreme o posibilă revenire.

„Putem comenta, sigur că da, posibilitățile sunt multiple. Nu a fost o informare (n.r. în Consiliul Politic Național al PSD), a fost într-un moment al discuției a venit vorba și despre noi forțe politice care stau să apară și s-a discutat și despre o posibilă apariție pe scena publică a domnului Dragnea”, a declarat Lucian Romașcanu, la B1 TV, pe subiectul revenirii lui Dragnea.

Senatorul social democrat l-a sfătuit, voalat, pe fostul lider al PSD, să nu muște mâna care l-a hrănit, prin cooptarea în „noul partid” a celor nemulțumiți din tabăra lui Ciolacu.

„Se pot întâmpla tot felul de lucruri, pot fi nemulțumiți. E domnul Codrin Ștefănescu, care este foarte activ și care încearcă să strângă oameni. Mă rog, e libertate, e democrație, fiecare face ce vrea. Din punctul meu personal de vedere, sper ca domnul Dragnea să își facă viitorul politic așa cum îl dorește fără să atace totuși partidul care i-a oferit aproape tot, și în consecință vom vedea ce se va întâmpla, dacă se va confirma cu adevărat această știre, dacă vor exista aderenți la platforma respectivă”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Dragnea, cel cu dosare și condamnări

Rămâne de văzut dacă Liviu Dragnea va putea „ataca” scena politică, chiar și sub o altă umbrelă, în contextul în social democrații au decis, luni, să solicite ca iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, inițitiva celor de la URS PLUS, să fie adusă cu prioritate pe ordinea de zi a Senatului – cameră decizională în acest caz.

Liviu Dragnea are deja o condamnare, de 3 ani și 6 luni, în cazul angajărilor fictive de la Protecșia Copilul Teleorman (a fost eliberat condiționat după 2 ani aproape 2 luni), două dosare pe rol, Tel Drum și „Viza de SUA”, după vizita pe care a făcut-o în Statele Unite ale Americii la ceremonia de preluare a mandatului de către fostul președinte SUA, Donald Trump. În acest dosar, Dragnea este trimis în judecată, pe când în dosarul Tel Drum este urmărit penal. Iar acum se află sub atenția procurorilor DNA, într-un dosar ce vizează vacanțe de lux pe banii statului.

Dragnea, din nou sub lupa DNA-ului

Articolul precedentUn deținut din penitenciarul Deva vrea să dea instituția în judecată pentru că mâncarea nu este preparată de un „chef”
Articolul următorComisia Europeană dă vestea cea mare: 70% din populația Europei este vaccinată