Un deținut din penitenciarul Deva vrea să dea instituția în judecată pentru că mâncarea nu este preparată de un „chef”

Bucătăria pușcăriei n-are chef și nici stele Michelin

O situație mai puțin obișnuită are loc, zilele acestea, în Deva. Un deținut a făcut plângeri peste plângeri adresate instanței din Deva, acuzând penitenciarul din municipiu că ar neglija calitatea produselor culinare primite de pușcăriași. Mai exact, bărbatul susține ba că ouăle ar fi prea mici și fără ștampilă, ba că bucătarul nu ar avea prea multe în comun cu meseria sa, printre multe-multe altele, firește.

Magistrații Judecătoriei din Deva nu par să se fi lăsat convinși de nemulțumirile bărbatului

Citind „ploaia” de plângeri a deținutului, magistrații din Deva nu au avut cum să nu observe faptul că acesta folosește justiția în mod abuziv, „”ca mijloc de presiune pentru a constrânge administrația locului de deținere să îi sa­tisfacă pretențiile privitoare la cantitățile hranei primite, deși se respectă dispozițiile legale privind norma de hrană la care este alocat petentul, ceea ce constituie o exer­citare abuzivă a acestui drept procesual”, potrivit Mesagerul Hunedorean.

Bucătăria pușcăriei n-are chef și nici stele Michelin

Printre nemulțumirile acestuia s-a strecurat, de asemenea, și următoarea acuzație: bucătăria penitenciarului nu are… „chef”, ci numai personal necalificat, din rândul pușcăriașilor.

„Este ne­mul­țumit, deoarece prepararea hranei se realizează de către deținuți necalificați și nepricepuți, iar alimentele sunt tocate la beci de un tocător sub orice critică. (…) Nu a văzut deloc în hrană să fie varză, pătrunjel și alte rădăcinoase, iar ouăle sunt mici și nu au ștampilă de identificare, pâinea este foarte mică și rea la gust, laptele de o calitate foar­te proastă și lungit cu apă, carnea (nu pri­mește 100 de grame, ci 40-50 gr), orez de foarte slabă calitate, iar cartofii și morcovii folosiți la prepararea alimentelor ar fi stricați”, se arată într-una dintre plângerile pușcăriașului, potrivit sursei citate anterior.

Conform sursei, adevăratul motiv pentru care deținutul „se ține” de reclamații peste reclamații ar fi faptul că, în prealabil, ar fi fost înlăturat de la bucătărie, astfel căutând acum o metodă de răzbunare.

Citește și: Orban e convins că va câștiga alegerile PNL, chiar dacă recunoaște că are susținere mai mică decât Cîțu

Articolul precedentPremierul nu vrea plafonarea prețurilor la energie
Articolul următorRomașcanu: „Sper ca domnul Dragnea să își facă viitorul politic așa cum îl dorește fără să atace totuși partidul care i-a oferit aproape tot”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.