PSD îl somează pe Iohannis să se ocupe de Cîțu

Social democrații și-au pus, de asemenea, întrebarea, de ce premierul Florin Cîțu nu a deschis o anchetă pentru a-și dovedi nevinovăția

Cei de la PSD îl somează pe președintele Klaus Iohannis să ia act de ceea ce se întâmplă acum în lumea politică, legat de scandalul din jurul premierului Florin Cîțu. Mai exact, Cîțu este acuzat că ar fi folosit resurse umane și financiare, din cadrul Guvernului, în scopul promovării propriei campanii electorale din interiorul partidului. Reamintim că Florin Cîțu candidează pentru funcția de președinte al PNL, împotriva actualului lider liberal, Ludovic Orban.

PSD remarcă faptul că, „având în vedere că această acțiune se circumscrie infracțiunii de corupție prevăzută la art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, lipsa unei reacții din partea președintelui Iohannis, care a girat personal Guvernul Cîțu, îl face complice la această culpă morală și legală și îi anulează discursul său anterior prin care condamna public corupția la nivel înalt”.

PSD se întreabă de ce premierul nu a deschis o anchetă pentru a dovedi faptul că e nevinovat

Mai mult, social democrații sunt de părere că premierul Florin Cîțu știa de la început detalii legate de conținutul punctajului politic enunțat sub sigla Cancelariei sale, astfel că ar aprobat transmiterea către liderii politici ai PNL. „Logica elementară spune că, dacă numele premierului și antetul Guvernului ar fi fost folosite fără știrea sa în scop politic, reacția firească ar fi fost de a dispune o acțiune de control intern pentru identificarea și sancționarea persoanelor responsabile”, adaugă PSD.

PSD atrage atenție și asupra postărilor premierului Florin Cîțu, de pe rețelele sociale, dar și asupra declarațiilor publice ale liderilor PNL menționați în scrisoare, care ar fi urmat „cu acuratețe indicațiile” din documentul transmis de la Guvern. Astfel, social democrații trag concluzia că aceste lucruri ar confirma autenticitatea documentului.

Citește și: Guvernul Cîțu, vinovat de „subminarea economiei naționale”

Articolul precedentCum se ferește Inspecția Judiciară să-i cerceteze pe „greii” din CSM. Mărturii incredibile
Articolul următorZiarul de Investigații se alătură campaniei Declic, „STOP vânătorii de trofee!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.