Ziarul de Investigații se alătură campaniei Declic, „STOP vânătorii de trofee!”

Sunteți invitați să semnați petiția „STOP vânătorii de trofee!”. Link-ul se află în interiorul articolului

Foto: Pixabay.com

Vânătoarea de trofee trebuie interzisă cu orice chip! Este atât concluzia celor de la Agent Green, cât și a redacției Ziarului de Investigații. Motivul este unul destul de simplu, dincolo de componenta emoțională: ursul brun este o specie protejată de legislația Uniunii Europene și de Convenția de la Berna. „Derogările sunt excepții care se dau în cazuri extreme de la caz la caz, după o evaluare amănunțită a situației, iar metoda letală este ultima soluție atunci când alternativele (inclusiv relocarea) au eșuat, iar ursul problemă pune în pericol vieți omenești și gospodării. Comisia Euopeană a aprobat Statelor Membre buget pentru a compensa imediat și just orice fermier care suferă pagube pe propriul teren sau în zone unde au contract pentru a practica agricultura”, se arată în comunicatul prezent pe platforma Declic.

Urșii nu sunt trofee!

Citește și: Liber la crimă! Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență interpretabilă care permite uciderea urșilor

Urșii nu sunt trofee și în nicio lume normală nu ar trebui să fie. Așadar, Agent Green, prin platforma Declic, a inițiat o petiție pentru stoparea uciderii urșilor din pădurile României, amintind de cazul ursului Arthur (17 ani), cel mai mare exemplar aflat pe teritoriul țării noastre, ucis de Prințul Emanuel von und zu Liechtensten. La momentul respectiv, prințul și-a motivat fapta cu permisiunea primită de la Ministerul Mediului din România. În realitate, permisiunea se referea la uciderea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube materiale la o serie de ferme din Ojdula, județul Covasna. Acesta a profitat de haosul din țara noastră, așadar a omorât cel mai mare exemplar de urs brun din România, un exemplar sălbatic care nu și-a părăsit niciodată habitatul din aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula.

Petiția poate fi semnată aici.

Citește și: Nu susținem mercenarii din presă! O campanie Declic împotriva Ziare[.]com!

Articolul precedentPSD îl somează pe Iohannis să se ocupe de Cîțu
Articolul următorCîțu se vrea mai milos ca Orban: promite că nu va închide piețele
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.