Cîțu se vrea mai milos ca Orban: promite că nu va închide piețele

Florin Cîțu amintește de momentul în care Ludovic Orban a închis piețele, sugerând că el nu va face niciodată asta, fiind, deopotrivă, un mare susținător al agriculturii românești

Florin Cîțu / foto: Facebook Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare în care face o comparație, ce-i drept, voalată, între felul în care procedează el și felul în care a procedat Ludovic Orban, pe vremea când ocupa, la rândul lui, fotoliul de premier. La vremea respectivă, în plină pandemie, Orban a închis piețele, măsură care a stârnit revolta publică. În prezent, Florin Cîțu susține că nu va închide piețele. De remarcat că perioadele sunt, totuși, diferite. Pe vremea lui Ludovic Orban, numărul de infectări zilnice atingea câteva mii, restricțiile fiind și ele pe măsură, în timp ce, în prezent, ne confruntăm cu o situație epidemiologică mult mai blândă, restricțiile fiind și ele îmblânzite.

Florin Cîțu: „Hai, România! Astăzi, în întâlnirea cu Agrostar, mi-am luat un angajament ferm: eu nu voi închide niciodată piețele și nu introduc taxe noi în agricultură”

Așadar, în mesajul său, Florin Cîțu subliniază faptul că e alături de producătorii români și că împreună e sigur că vor găsi soluții pentru a susține „o prezență mai mare a produselor românești de calitate pe toate piețele de desfacere din România”, a spus premierul Cîțu, adăugând că, în același timp, ar fi discutat despre câteva soluții aplicate în mai toate țările din Uniunea Europeană – „transferul unui număr semnificativ de activități (licențiere, clasificare, etc) către asociațiile profesionale din domeniu”.

Citește și: PSD îl somează pe Iohannis să se ocupe de Cîțu

Florin Cîțu și Ludovic Orban se vor lupta, în luna septembrie, pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal. În momentul de față, ambii au de partea lor un număr considerabil de filiale locale. Cu toate astea, noul scandal din jurul premierului s-ar putea să-l tragă pe acesta în jos, de vreme ce Florin Cîțu este acuzat că ar fi folosit resurse financiare și umane ale Guvernului, pentru a-și asigura cele necesare campaniei electorale din interiorul PNL.

Articolul precedentZiarul de Investigații se alătură campaniei Declic, „STOP vânătorii de trofee!”
Articolul următorAuto-apărare în România înseamnă să ajungi la închisoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.