UPDATE: Al treilea deces după explozia de la Petromidia

Este vorba de unul dintre cei doi pacienți transferați la o clinică de specialitate din Germania

UPDATE, 18 iulie, ora 11.10. Și cel de-al doilea rănit în urma incendiului de pe platforma Petromidia Năvodari, transferat în Germania, a decedat. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către reprezentanții companiei. „

Cu imensă tristețe anuntăm că al doilea coleg transferat anterior la o unitate medicală specializată din Germania, a decedat în cursul serii trecute, în ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical.Toată susținerea noastră merge către familia colegului decedat.Condoleanțe!”, au anunțat reprezentanții Unul dintre cei doi angajați ai rafinăriei Petromidia Năvodari, răniți în timpul exploziei de acum aproape două săptămâni, a decedat astăzi, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții companiei. Decesul a  survenit la clinica de specialitate din Germania, unde pacienții au fost transferați încă de la începutul săptămânii trecute.

„Starea generală a colegului a fost una stabilă pe tot parcursul internării, transferului și a tratamentelor de specialitate. Gândurile și toată susținerea noastră merg către familia colegului decedat.  Al doilea coleg spitalizat în Germania este în acest moment stabil și răspunde la tratament”, au anunțat reprezentanții VIDEO – Explozie la Petromidia, lângă stațiunea Năvodari. Trei persoane rănite, una dintre ele cu arsuri pe 45% din corp

Acesta este al doilea deces în urma exploziei de la Năvodari, după cea a tânărului de 32 de ani, găsit printre instalațiile platformei.

În cazul exploziei de la Petromidia Năvodari, săptămâna trecută a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cazul fiind preluat de Parchetul Tribunalului Constanța, iar cercetările se fac in rem.

O conductă fisurată a cauzat explozia de pe 2 iulie

De altfel, directorul general al companiei, Felix Crudu Tesloveanu a declarat după momentul exploziei că nu este vorba de o eroare umană, ci de o conductă care s-a fisurat.

Rafinăria din Năvodari a fost în centrul unor evenimente nefericite de-a lungul timpului, cel mai recent fiind în 2016, în urma căruia au fost rănite patru persoane. Acestea au fost transportate de urgență în București, la Spitalul de Arşi şi Bagdasar-Arseni. Un altul asemănător a fost în 2009, din fericire cu doar o victimă, un bărbat, care a fost rănit și ars pe aproximativ 65% din suprafața corpului. Acesta a povestit că a sărit de la geam ca să se salveze. El a fost transportat de urgență în București, la Spitalul de Arşi.

În 2008, mai avusese loc un incendiu la aceeași rafinărie. Atunci, incendiul izbucnise de la un rezervor cu o capacitate de 50.000 de litri de țiței, plin trei sferturi. Din fericire, atunci nu au fost înregistrate victime.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după explozia de la Năvodari

Articolul precedentCîțu, interimar la Finanțe, cât îi permite legea
Articolul următorCurtea de Apel și Tribunalul Prahova se mută în noul Palat al Justiției din Ploiești