Florin Cîțu (captură video)

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că intenționează să rămână ministru al Finanțelor pe toată perioada de interimat  45 de zile. Acesta spune că a analizat execuția bugetară pentru fiecare minister înaintea rectificării ca va fi făcută de Guvern și că 86 de miliarde de lei au rămas nefolosite în primul semestru.

„Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situație pe fiecare minister. Sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiți, deși au fost alocați pentru primul semestru. Cu asta trebuie să începem. Am văzut pe unde sunt. De acolo începem. Vedem execuția. 86 miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru. E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare, din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîțu.

Cât privește remanierea lui Alexandru Nazare, premierul Cîțu a precizat că informațiile oferite de fostul ministru al Finanțelor sunt contradictorii. „Nu stau să comentez declarațiile fostului ministru. Pe de o parte spune că situația era foarte bună și nu trebuia să fie demis, pe de altă parte spune că este un deficit foarte mare. Să îl lăsăm singur să își dea seama care este situația și apoi mai discutăm”, a mai spus premierul.

Cîțu și investițiile din banca rușilor

Premierul Cîțu și-a exprimat opinia și cu privire la memorandumul semnat de fostul ministru, ce prevede investiții de ordinul milioanelor de euro într-o bancă rusească.  „Sunt total neplăcut surprins să văd acest momonandum semnat de fostul ministru şi dat de avizare spre Guvern. Nu ştiu cine l-a convins – şi ar trebui să facem o investigaţie în acest sens –  că e un lucru bun pentru România. Ieri am văzut memorandumul. Sunt total surprins neplăcut de acest eveniment, având în vedere opinia mea, a statului român”, a declarat premierul, care a adăugat faptul că va trimite Corpul de Control la Finanțe. „Vom începe să ne uităm cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”, a mai spus Florin Cîțu.

Cîțu a semnat calendarul pentru elaborarea rectificării bugetare

Articolul precedentPrimăria din Ciorani: fraudă electorală, activitate blocată, petiție pentru judecare în libertate
Articolul următorUPDATE: Al treilea deces după explozia de la Petromidia