Cîțu a semnat calendarul pentru elaborarea rectificării bugetare

Alocările nu vor fi făcute pe criterii politice, ci de randament

Premierul Florin Cîțu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a fost semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. „În acest moment estimăm adoptarea Ordonanței cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, a scris premierul Cîțu, după întâlnirea cu primarii de municipii, întâlnire ce a avut loc astăzi.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că primăriile de municipiu vor primi bani la rectificarea bugetară, însă alocările nu vor fi făcute pe criterii politice. „Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii”, a spus premierul, care a adăugat că deși rectificarea va fi discutată în Coaliție, decizia privind împărțirea banilor va fi luată în Guvern. „Alocările de la buget nu se fac pe criterii politice. Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii. La rectficare, dacă sunt proiecte care pot fi finanțate de la buget, bineînțeles că da. Trebuie să se încadreze în cadrul legal”, a declarat premierul.

Emil Boc cere adoptarea Codului Finanțelor Publice Locale

Cîțu trimite banii către primarii eficienți

Cât privește prezentarea rectificarea bugetară, aceasta se va face în cadrul coaliției de guvernare, iar decizia, dar mai ales modul în care se vor aloca banii va fi dată de Guvern și „nu se va face pe criterii politice”, a ținut să sublinieze premierul Cîțu. „Aceștia sunt banii românilor din taxe și se vor duce unde vor avea cel mai mare randament în economie”, a mai spus premierul.

De asemenea, premierul Cîțu a remarcat faptul că la acest moment, în aproximativ jumătate dintre Unitățile Administraiv Teritoriale, salariile sunt mai mari decât veniturile proprii sau chiar decât veniturile totale. Motiv pentru care acesta nu ar fi un model sustenabil, fapt ce necesită găsirea unei soluții funcționale.

Cîțu le promite primarilor bani, însă le pune și condiții

Articolul precedentSuceava se întrece pe sine: abandonează animale de parcă ar fi la maraton
Articolul următorNazare: „Creșterea veniturilor nu egalează acest necesar de cheltuieli”