VIDEO – Explozie la Petromidia, lângă stațiunea Năvodari. Trei persoane rănite, una dintre ele cu arsuri pe 45% din corp

Turiștii din Năvodari și Constanța au primit inclusiv o avertizare RO-ALERT. Nu se știe dacă, în urma exploziei, există victime

Foto: preluare Vitalie Cojocari

UPDATE 13.50. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost oprite în condiții de siguranță, a comunicat Petromidia.

Petromia a informat că incidentul s-a produs la instalația de hidrofinare petrol motorină. „Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident”, a transmis compania, potrivit Digi 24.

ISU Dobrogea a transmis că trei persoane au fost rănite în urma exploziei, două dintre ele au arsuri, iar una are traumatism. Unul dintre răniți are arsuri pe 45% din corp. Celelalte două victime au una arsuri la față și cealaltă traumatism lombar. Cei trei au fost duși la UPU al Spitalului Județean din Constanța, cel cu arsuri grave fiind transportat cu un elicopter SMURD. (S.B)

Știrea inițială. O explozie a avut loc astăzi, la ora 12.30, la Petromidia, din incinta complexului industrial din orașul Năvodari (județul Constanța), la rafinăria și uzina petrochimică din zonă.

Imaginile exploziei de la Petromidia au fost filmate de un martor care era pe plaja

Conform declarațiilor martorilor, mai întâi s-ar fi auzit o explozie, ca mai apoi să fie văzute și flăcările care s-au înălțat, urmate de un fum gros.

Din ceea ce se știe până la această oră, zona afectată pare a destul fi una destul de extinsă.

Încă nu se știe dacă există victime.

ISU Constanța le-a recomandat oamenilor aflați pe plaja din stațiunea Năvodari să părăsească zona și/sau să intre în case! Aceștia au primit inclusiv un mesaj de la RO-ALERT.

Citește și: Constanța: un bărbat a fost ucis în propria casă, iar fiica lui, violată

Articolul precedentUSR PLUS își întreabă susținătorii dacă nu cumva vor și ei să fie „drulăi”
Articolul următorMinistrul Mediului: „Impactul asupra mediului poate fi major”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.