Foto preluare Adevărul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, vineri, că impactul exploziei de la Petromidia „poate fi major”, adăugând faptul că la fața locului se află un laborator mobil care va monitoriza calitatea aerului, relatează G4 Media. Totodată, meteorologii au transmis că norul de fum se va deplasa către largul mării.

 „Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului”, a declarat ministrul într-o conferință de presă la Bistrița.

În opinia lui Tanczos Barna, „situaţia este gravă”. „Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU”, a mai declarat Tanczos Barna.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanța, este vorba de 5 persoane rănite, din care una cu arsuri pe mai bine de 40% din corp, celelalte 4 sunt conștiente, dar și de o persoană decesată, cea care era dată dispărută.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri. „Autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forțe suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere. Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentată cu câte 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU IL și ISU VN”, au transmis cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Situația este încă în dinamică, dar pentru moment este sub control. Cum direcția fumului este în sensul opus plajei și orașului, potrivit DSU, în urma consultării cu Garda de Mediu, populația este în siguranță, însă i s-a cerut să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea geamurilor.

VIDEO – Explozie la Petromidia, lângă stațiunea Năvodari. Trei persoane rănite, una dintre ele cu arsuri pe 45% din corp

Articolul precedentVIDEO – Explozie la Petromidia, lângă stațiunea Năvodari. Trei persoane rănite, una dintre ele cu arsuri pe 45% din corp
Articolul următorO să fim controlați, în curând, de roboți; și nu mă mir deloc