Rafila explică strânsa legătură dintre autorități, medici, vaccinare și libertate

„Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni”, a spus deputatul PSD, la Târgu Mureș

Deputatul social democrat, totodată reprezentant al României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit astăzi, aflat la Târgu Mureș, despre importanța vaccinării, sugerând că atunci când discutăm despre sănătate, nu este rost de culoare politică. În cadrul maratorului de vaccinare de 48 ore, organizat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie s-au vaccinat peste 5.000 de oameni, astfel, Rafila cataloghează succesul ca rezultat direct al încrederii pe care cetățenii îl au în capacitatea autorităților de a gestiona campania de vaccinare.

Alexandru Rafile: „La Târgu Mureş, cred că au fost două elemente extrem de importante – şi în celelalte centre universitare – dar aici cred că rezultă două concluzii deja”

Mai mult, succesul maratonului de la Târgu Mureș ar fi, deopotrivă, datorat încrederii populaţiei în profesioniştii din sănătate, în acest caz în cadrele didactice de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie, „pentru că lucrul ăsta este cel care contează cel mai mult. Chiar îi sugerez domnului rector, dacă se poate, împreună cu directorul DSP, poate să menţină centrul de vaccinare, sigur, cu 10 fluxuri, dar e bine să fie şi simbolic un astfel de centru la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş”, a declarat medicul Alexandru Rafila.

Firea acuză: „Informații extrem de importante au fost manipulate”

Cea de-a doua concluzie a lui Alexandru Rafila

Mizând, în mod deosebit, pe încrederea pe care oamenii au căpătat-o în autorități, Alexandru Rafila punctează că, până la urmă, vorbim despre „interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Concluzie la concluzie

În mod sigur, campania de vaccinare poate să fie pusă pe același piedestal cu libertatea mult dorită atât de români, cât și de restul oamenilor de pe planetă. Vaccinarea va putea însemna, pe viitor, atât libertate în fața bolii, cât și accesul necondiționat la anumite evenimente interactive – cel puțin atât timp cât va mai dura pandemia de Covid-19.

Articolul precedentSoluția lui Caramitru: salarii mai mari pentru angajații multinaționalelor
Articolul următorGermania: experții din medicină sunt de părere că avem nevoie de un rapel la rapel
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.