Firea acuză: „Informații extrem de importante au fost manipulate”

„Când era interesul politic să se organizeze alegeri, să vină lumea la vot, să îi convingă pe români să iasă din casă, brusc și dintr-o dată situația medicală se ameliora”

Foto: Facebook

„S-a întâmplat ceea ce, din păcate, se întâmplă în România de la debutul pandemiei”, a afirmat Gabriela Firea, aseară, adăugând că informații extrem de importante ar fi fost manipulate sau „fardate” în funcție de evenimentele politice. Când exista interesul să se anunțe niște măsuri ceva mai dure, populația era speriată cu cifre care nu aveau legătură cu realitate, că sunt foarte multe cazuri de îmbolnăviri, că sunt foarte multe decese, că spitalele sunt pline, ambulanțele stau la coadă să interneze bolnavi”. a declarat fostul edil al Capitalei, aseară, la Antena 3.

Gabriela Firea: „Când era interesul politic să se organizeze alegeri, să vină lumea la vot, să îi convingă pe români să iasă din casă, brusc și dintr-o dată situația medicală se ameliora”

Astfel, Gabriela Firea este de părere că ceea ce se întâmplă acum este doar o minciună gogonată „și tot ce s-a întâmplat la noi în țară putea fi comparat cu datele fin Europa, din țările apropiate nouă și cu ochiul limpede se putea observa că la noi cifrele sunt manipulate”

Clădirea agenției The Associated Press, distrusă. Hamas amenință că va ataca Tel Aviv

Mai mult, Firea a amintit de aceeași perioadă a anului trecât, când, în calitate de primar general al Capitalei, aceasta a demarat o campanie de testatre extinsă, atât pentru a aflat anticorpii creați deja în rândul populației care trecuse prin boală și erau deja imunizate, precum și testarea de tip antigen, pentru a izola virusul.

Premierul Orban împreună cu toate autoritățile politice au oprit testarea de la Arena Națională, sub pretextul pueril că la Arena Națională nu se pot asigura condiții medicale pentru un amărât de test..

Gabriela Firea

„Comisia pe care noi am propus-o ar fi adus la lumină adevărul despre pandemie, ar fi avut și un alt rol, nu doar să aflăm ce s-a întâmplat până acum în țară, ci să redăm românilor încrederea în instituții, inclusiv în procesul de vaccinare. Chiar dacă în acest moment se fac eforturi pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, mai există și o categorie foarte mare, care nu se vaccinează, tocmai pentru că oamenii nu mai știu ce să creadă”, a mai explicat Gabriela Firea.

Articolul precedentClădirea agenției The Associated Press, distrusă. Hamas amenință că va ataca Tel Aviv
Articolul următorSoluția lui Caramitru: salarii mai mari pentru angajații multinaționalelor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.