Soluția lui Caramitru: salarii mai mari pentru angajații multinaționalelor

Recrutarea unor angajați de top și motivarea acestora cu salarii demne ar putea să fie secretul succesului pentru orice multinațională sau antreprenor mai mic sau mai mare, sugerează fostul politician

Andrei Caramitru / Preluare foto: Digi24

Într-o postare recentă publicată pe pagina sa de socializare, fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, le transmite gândurile sale atât antreprenorilor, cât și reprezentanților de la vârful mulținaționalelor. „Știu ca toți sunt disperați acum – nu că nu ar merge business-ul – ci pentru că au mari probleme să își rețină angajații și să aducă angajați noi”, scrie Caramitru Jr.

Soluția e foarte simplă

Soluția lui Caramitru pentru antreprenori, însă și pentru multinaționale pare, în esență, una destul de simplă, însă greu de aplicat, de vreme ce creșterea salarială propusă de acesta ar aduce după sine scăderea profitului – însă tot potrivit acestuia, ar exista o soluția chiar și în acest caz: „Per total toată lumea câștiga. Măriți prețurile cu 3-4% și salariile cu 10%, cel puțin. Rata voastră de profit rămâne la fel. Pe volum însă mai mare, ca o sa fie mai multi cumpărători, creste clasa medie”, a scris Andrei Caramitru, pe pagina sa de Facebook.

Andrei Caramitru: „Oricum nu aveți de ales. Asta e. Nu va lasa HQ? Atunci ar fi cazul sa demisionați pentru ca oricum business-ul se va duce dracului rapid”

Firea acuză: „Informații extrem de importante au fost manipulate”

Aducând în discuție propriul exemplu, Andrei Caramitru amintește că de când lucrează și investește în România, mai exact din 2007, ar fi plătit oamenii la un nivel vestic „minus max 30% (e ok ca și costul chestiilor e mai mic aici – Per total au nivel de viața un pic mai bun ca in vest)”, mai spune acesta, adăugând că „de la el” nu ar fi plecat nimeni, ba chiar angajând de fiecare dată oameni de „top top”.

Ideea e sa iei oameni mai buni decât media și să îi plătești mult peste media locală. Și business-urile au mers super, nici o problemă. Când ai oameni tari care sunt și foarte motivați e imposibil să nu meargă

Andrei Caramitru, pe Facebook
Articolul precedentFirea acuză: „Informații extrem de importante au fost manipulate”
Articolul următorRafila explică strânsa legătură dintre autorități, medici, vaccinare și libertate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.