Germania: experții din medicină sunt de părere că avem nevoie de un rapel la rapel

Germania nu a luat încă o decizie oficială în ceea ce privește administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid

Foto: Pixabay.com

Autorităţile sanitare din Germania au declarat că de bun augur ar fi ca populație să facă un treilea vaccin anti-Covid anul viitor – adică un fel de rapel la… rapel. De altfel, această ipoteză nu este una nouă, inclusiv producătorii celor trei vaccinuri cu rapel, Pfizer, AstraZeneca și Moderna, declarând asta în urmă cu câteva luni, informează Agerpres, citat de Hotnews.ro.

Într-un interviu publicat pe grupul Funke, preşedintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania (StiKo) Thomas Mertens, a declarat că „vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele”

„În principiu trebuie să ne pregătim pentru ca probabil anul viitor să fie nevoie să ne reîmprospătăm protecţia imunitară”, a mai spus Thomas Mertens, lider al StiKo. Cu toate astea, în ciuda declarațiilor acestuia, Germania nu a luat încă o decizie oficială în ceea ce privește administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid. În acest moment se așteaptă rezultatele studiilor asupra raportului de imunizare al populație vaccinate până în în prezent, pentru ca mai apoi să se tragă o concluzie în cunoștință de cauză.

În cazul în care StiKo va decide că este, într-adevăr, nevoie de o a treia doză de vaccin, cel mai probabil că, atât responsabilii din sănătate din guvernul central, cât și cei ai landurilor se vor conforma, de vreme ce StiKo reprezintă un punct de referință în domeniu.

Mai mult, oficialul a explicat faptul că ar putea fi nevoie de un al doilea rapel și din pricina mutațiilor frecvente pe care le suferă virusul, fiind așteptate, pe viitor, noi și noi mutații.

Varianta potrivită pentru acest al doilea rapel (sau a treia doză de vaccin) pare să fie vaccinul produs de Pfizer BioNTech, cel care s-a dovedit a fi mai eficient în fața tulpinii africane, spre deosebire de vaccinurile produse de Johnson & Johnson sau AstraZeneca.

Sugestia pare să fie susținută inclusiv de extertul în sănătate al Partidului Social-Democrat (SPD), Karl Lauterbach, cel care a declarat, la rândul său, că imunizarea actuală durează în jur de șase luni de la rapel.

Rafila explică strânsa legătură dintre autorități, medici, vaccinare și libertate

Articolul precedentRafila explică strânsa legătură dintre autorități, medici, vaccinare și libertate
Articolul următorVioleta Alexandru „trage Guvernul de urechi”: „Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.