Violeta Alexandru „trage Guvernul de urechi”: „Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte”

Fostul ministru al Muncii este de părere că riscăm să punem în genunchi această industrie „al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în reechilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricţii. Măcar un proiect pilot”

Fostul ministru al Muncii, liberala Violeta Alexandru a criticat pe Facebook măsurile luate de actualul Guvern, cel din care aceasta nu mai face parte în urma alegerilor parlamentare de anul trecut, În opinia acesteia, se greşeşte faţă de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă activitatea.

Violeta Alexandru: „Aşa cred. Se greşeşte nedându-le un orizont previzibil, în condiţiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine, ci e nevoie de o planificare mai amplă”

Fiind de părere că riscăm să punem în genunchi toată această industrie „al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în reechilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricţii”, Violeta Alexandru menționează, de asemenea, că ar fi benefic măcar un proiect pilot. „Eu înţeleg şi sprijin faptul că autorităţile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluţia pentru revenirea la normalitate. Am, în acelaşi timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înţeles că vaccinarea este cheia, cei care aşteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înţeles acest lucru. Ştiu ce spun. Noi, liberalii, înţelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului, cât şi în participare, în cele mai sigure condiţii”, a scris fostul ministru al Muncii, astăzi, pe Facebook

Germania: experții din medicină sunt de părere că avem nevoie de un rapel la rapel

În plus, Violeta Alexandru a avertizat că în industria concertelor și, în general, în cea a evenimentelor, lucrează oameni calificaţi, iar aceștia ar putea fi tentați să se reprofileze dacă nu vor avea de lucru, astfel că s-ar produce o mare pierdere, industria de evenimente rămânând fără specialiști.

Acelaşi pericol ar fi şi la piesele de teatru. Să nu avem preconcepţii. Dacă statul nu a găsit soluţia tehnică pentru accesul controlat, am încredere că organizatorii de concerte pot oferi soluţii.

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, astăzi, pe Facebook

Articolul precedentGermania: experții din medicină sunt de părere că avem nevoie de un rapel la rapel
Articolul următorCiolacu numără greșelile Guvernului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.