Parlamentul a votat patru noi membri ai CNA

Trei sunt din sfera mass-media/audiovizual, al patrulea s-a „remarcat” într-un dosar al DIICOT

Plenul Parlamentului a numit, marți, patru membri titular în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru un mandate de 6 ani – Mircea Toma, Valentin Jucan, Dorina Rusu și Ionel Palăr, relatează DCNews. Potrivit sursei menționate, voturile înregistrate sunt: Mircea Toma (președintele Active Watch), propus membru titular din partea Guvernului – 236 voturi pentru şi 134 contra; Dan Radu (vicepreşedinte al Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”), membru supleant – 255 voturi pentru şi 115 contra; Valentin Jucan (a mai fost membru al CNA, în perioada 2012-2018), propus membru titular din partea Guvernului – 257 voturi pentru şi 113 contra; Rareş Niculescu, membru supleant – 249 voturi pentru, 121 contra; Dorina Rusu (a mai fost membru al CNA, mandatul său expirând în februarie 2021), propusă membru titular din partea preşedintelui – 240 voturi pentru şi 130 contra; Oana Mihalache, membru supleant – 237 voturi pentru, 133 contra; Ionel Palăr, propus membru titular de PNL din partea Camerei Deputaţilor – 234 voturi pentru şi 136 contra; Valentina Postelnicu, membru supleant – 246 voturi pentru, 124 contra. Candidatura lui Radu Herjeu, propus membru titular de către PSD, din partea Camerei Deputaţilor, a fost respinsă, cu 129 voturi pentru şi 241 contra.

De la prostituție la monitorizare

Dacă primii trei propuși și numiți au legătură cu mass-media și audiovizualul, Ionel Palăr este din afara acestei sfere. În legislatura trecută, liberalul a fost membru al Comisiei de Administrație și amenajarea teritoriului, iar numele său este legat de un dosar instrumentat de DIICOT. Palăr a fost audiat în „dosarul prostituției de lux” în care Andreea Marta, soția dispărutului Codruț Marta, era coordonatoarea fetelor. Palăr era clientul prostituatelor.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au propus plenului ca toţi candidaţii pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului care au fost audiaţi pe 26 aprilie să fie votaţi, marţi, 11 mai 2021, în plenul reunit al Parlamentului.

 Pe lângă cei patru votați marți, ceilalţi membri ai CNA sunt: Monica Gubernat (preşedinte), Nicolaie Bălaşa (vicepreşedintele), Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Cristina Pocora, Oana Dincă şi Răsvan Popescu.

Conduceri interimare la SRTV și SRR

În urma audierilor din Comisiile parlamentare pentru cultură în vederea asigurării interimatului la SRR a fost ales un nou director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune în persoana fostului jurnalist BBC, Liviu Popescu și la SRTV, Ramona Săseanu. Ramona Săseanu a primit 240 de voturi pentru şi 135 împotrivă, iar Liviu Popescu a primit 237 de voturi pentru şi 134 de voturi împotrivă.

Ramona Săseanu o înlocuiește pe Doina Gradea, iar Popescu pe Georgică Severin, care au fost demiși marți, în urma votului din Plenul Parlamentului.

Doina Gradea a fost demisă din fruntea Societății Române de Televiziune

Articolul precedentAna Birchall avertizează că fugarul Sorin Strutinsky s-a predat doar pentru a scăpa de executarea pedepei și de returnarea prejudiciului
Articolul următorMajoritatea din Parlament nu vrea ca toate datele pandemiei să fie publice