Doina Gradea a fost demisă din fruntea Societății Române de Televiziune

Atât Doina Gradea (șefa Societății Române de Radiodifuziune), cât și Georgică Severin (șef la Societatea Română de Radiodifuziune) au fost demiși prin vot în Parlament, în cursul zilei de astăzi

Foto: Newsweek.ro

În urmă cu foarte puțin timp, Parlamentul, atât prin Camera Deputaților, cât și prin Senat, au decis prin vot la demiterea din funcție a directorului Doina Gradea. Mai exact, relatează Adevărul, comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaților și ale Senatului ar fi respins rapoartele de activitate ale Societății Române de Televiziune și ale Societății Române de Radiodifuziune, valabile în perioada 2017-2018.

Doina Gradea și Georgică Severin, puși pe liber

Nicușor Dan mizează pe tramvaiele românești. 100 de bucăți, contractate de PMB

Atât Doina Gradea (șefa Societății Române de Radiodifuziune), cât și Georgică Severin (șef la Societatea Română de Radiodifuziune) au fost demiși prin vot în Parlament, în cursul zilei de astăzi.

Interimatul societăților, în mâinile PNL și USR PLUS

În urma împărțirii funcțiilor în coaliția de guvernare, s-a decis ca interimatul Societății Române de Radiodifiziune să fie asigurat de Ramona Săseanu, preferată de liberali pentru această funcție. În ceea ce privește Societatea Română de Radiodifuziune, cei de la USR PLUS au decis că cel mai potrivit om pentru a ocupa interimatul este Liviu Popescu.

CNA-UL, încă în dezbateri

Potrivit sursei citate anterior, pentru funcția de membri CNA ar fi fost audiați deja o serie de candidați, printre care: Mircea Toma – membru titular, din partea Guvernului, supleant fiind Dan Radu; Valentin Jucan – membru titular, din partea Guvernului, supleant Rareş Niculescu; Dorina Rusu – membru titular şi susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis, supleant fiind  Oana Mihalache; Ionel Palăr – membru titular, susţinut de PNL, supleant fiind Valentina Postelnicu; Radu Herjeu – membru titular, susţinut de PSD, neavând supleant.

Validarea acestora va avea loc în plenul reunit.

Articolul precedentNicușor Dan mizează pe tramvaiele românești. 100 de bucăți, contractate de PMB
Articolul următorŞeful Gărzii Naţionale de Mediu se implică, după ce zeci de containere pline cu deșeuri ilegale au fost descoperite în Portul Constanța
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.