Nicușor Dan mizează pe tramvaiele românești. 100 de bucăți, contractate de PMB

Primul tramvai produs la Arad va ajunge în Capitală în luna august a anului 2022

Foto: preluare G4Media.ro

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, în cursul zilei de astăzi, semnarea unui contract cu Astra Arad (companie românească) pentru furnizarea a unui număr 100 de tramvaie. Valoarea contractului semnat astăzi de Primăria Municipiului București este de 200 milioane de euro, bani proveniți din accesarea de fonduri europene.

Nicușor Dan: „Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni”

„Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă”, a menționat edilul Nicușor Dan, adăugând că respectivul contract semnat astăzi prevede furnizarea primului tramvai peste aproximativ 15 luni, mai exact în luna august a anului 2022, urmând ca, „începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună”, a afirmat Nicuşor Dan, marţi, într-o declaraţie de presă, potrivit G4Media.ro.

Campania de împădurire din 2020, praf în ochi pentru electorat

Tramvaiele vor fi mari, potrivite pentru Capitală. Lungimea acestora va fi de 36 de metri

Într-un război permanent cu predecesorii săi, Nicușor Dan a amintit despre intenția (materializată pe alocuri) a acestora de a achiziționa mijloace de transport contractând companii din Turcia, despre care Nicușor Dan crede că „dacă nu s-ar fi încăpăţânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turceşti şi ştiţi că s-a pronunţat şi CNSC-ul, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Bucureşti, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020”, a adăugat Nicuşor Dan.

Articolul precedentFenomenul ”fake news” (știri false) din ce în ce mai greu de controlat
Articolul următorDoina Gradea a fost demisă din fruntea Societății Române de Televiziune
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.