Campania de împădurire din 2020, praf în ochi pentru electorat

„Codru-i frate cu românul”, declara în 2020 Ludovic Orban, la vremea aceea încă premier al României. Între timp, s-a demonstrat că românii sunt, de fapt, „singuri la părinți”.

Dintr-un nou reportaj video marca Recorder aflăm că marea împădurire, promovată de președintele Klaus Iohannis, împreună cu fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, nu este decât o altă minciună, o abrambureală mediatică menită să „fure ochii electoratului”. În 2020, atât președintele, cât și alți politicieni „de marcă” se fotografiau, se filmau și dădeau declarații peste declarații (unele de-a dreptul poetice), mândri de sine că au contribuit la reîmpădurirea României.

Realitatea din 2021, o realitate dură, injustă și profund imorală: împădurirea nu este decât o altă cacealma

Ca de fiecare dată, jurnaliștii Recorder au reușit să ajungă în miezul problemei și să descopere că socoteala din fața camerelor de luat vederi nu se prea potrivește cu cea din pădure.

Giurgiu, „raiul” gropilor de gunoi clandestine. E degringoladă și în gestionarea deșeurilor după rezilierea contractului de administrare a depozitului ecologic

„La începutul lui 2020, milioane de români au aflat că sunt în fața celei mai mari campanii naționale de împădurire din ultimul deceniu”, scrie Recorder.

2021 – niciun copac, nicio împădurire, copaci doar „pe hârtie”. „Împăduriri 2020”, fără cei 5.000 de puieți promiși: „Se vor planta”, dau din umeri pădurarii

În urma reportajului s-a constat faptul că plantația de puieți este una inexistentă, personalul angajat la Ocolul Silvic Muntenia fiind incapabil să dea un singur răspuns concret: „se vor planta”. Plantarea puieților ar fi trebuit să fie realitate încă de acum un an, însă.

Toate astea în condițiile în care România deține cu 10% mai puțină pădure față de media europeană.

Cu toate că promisiunile s-au derulat pe bandă rulantă în mai toate „regimurile” politice, conform documentarului, niciunul dintre politicieni, de la Dragnea la Iohannis, nu a prezentat vreun raport real care să certifice stadiul în care se află procesul de împădurire, cel stabilit de lege, votat în unanimitate în 2008.

„Codru-i frate cu românul”, declara în 2020 Ludovic Orban, la vremea aceea încă premier al României. Între timp, s-a demonstrat că românii sunt, de fapt, „singuri la părinți”.

Articolul precedentDan Barna, în atenția Direcției Naționale Anticorupție
Articolul următorValeriu Gheorghiță dă semnale că în curând ar putea începe campania de vaccinare pentru copii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.