Foto PeRol

Senatorii și deputații au respins ieri în plenul reunit propunerea PSD de înființare a unei comisii de anchetă privind datele pandemiei de Covid-19, fiind doar 156 de voturi „pentru” și 230 „împotrivă”.

Solicitarea social democraților a fost depusă pe 29 martie, la acel moment deputatul PSD Alexandru Rafila făcând apel la toţi membrii Birourilor permanente reunite să susţină şi să aprobe înfiinţarea acestei comisii, în numele transparenţei pe care o tot clamează USR PLUS.

Totul a luat amploare după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că datele referitoare la numărul deceselor din cauza Covid-19 nu sunt reale, însă nu doar aceste informații îi interesau pe social democrați.

Chiar dacă referirea era în special la diferenţele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus, comisia parlamentară de anchetă urma să se preocupe de identificarea situaţiei reale a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS.

Ieri, liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, le-a explicat parlamentarilor USR PLUS că această comisie „va veni să facă lumină asupra unor aspecte în privinţa cărora chiar oamenii lor s-au îndoit – Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă”. De altfel, și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reafirmat în plen că un ministru de la USR PLUS a spus că Guvernul Orban a măsluit datele pentru a organiza alegeri în România.

A fost și o replică, venită de la liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu. Acesta a anunțat public că parlamentarii USR PLUS nu vor vota pentru o astfel de comisie, deoarece deja Ioana Mihăilă, actualul ministru al Sănătăţii, a promis că lucrează la un raport privitor la datele pandemiei.

Articolul precedentParlamentul a votat patru noi membri ai CNA
Articolul următorDEFINITIV: Clotilde Armand a pierdut alegerile din Sectorul 1