SURSE. Medicul Radu Lupescu, propunerea PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

PLUS are pe lista de propuneri și numele Ioanei Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Medicul Radu Lupescu, decorat de președintele din Franța, Emmanuel Macron, pentru implicarea personală în lupta cu pandemia de Coronavirus, este, conform surselor, propunerea partidului PLUS, pentru funcția de ministru al Sănătății, conform News.ro. PLUS are pe lista de propuneri și numele Ioanei Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății, transmite Adevărul.

Președintele Senatului României, Anca Dragu, a afirmat, invitată fiind în emisiunea Insider Politic, difuzată pe postul de televiziune Prima TV, că în cadrul USR-PLUS există disensiuni, iar Ministerul Sănătății este normal să fie condus de un membru PLUS.

Anca Dragu a declarat că Vlad Voiculescu, demis recent din funcția de ministru al Sănătății, are un viitor în politică, fiind caracterizat drept o persoană muncitoare, devotată, care se gândește la binele general.

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, în spațiul public au fost vehiculate o serie de nume noi pentru postul de ministru, inclusiv cel al medicului Adrian Wiener, membru USR. În cadrul alianței însă postul a fost atribuit celor din PLUS.

Medicul Radu Lupescu, decorat de Macron

Doctorul Lupescu a devenit, în urmă cu câteva luni, Cavaler al Ordinului Național al Meritului, în Franța, în urma unui decret semnat de președintele francez Emmanuel Macron. În momentul de față, Radu Lupescu este medic anestezist și a primit decorația pentru eforturile sale în lupta cu noul Coronavirus.

În anul 1991, Radu Lupescu a plecat din România fără să aibă niciun plan conturat în minte. A ajuns în Franța, unde a lucrat într-o fabrică de carton din regiunea Alsacia, iar șase luni mai târziu a intrat la Medicină, în Strasbourg. A terminat facultatea al zecelea din promoție, iar astăzi este unul dintre anesteziștii renumiți din Franța, dar și reprezentantul medicilor la una dintre cele mai mari clinici private din Strasbourg.

Medicul a făcut parte din delegația de doctori invitată de președintele Franței la ceremonia privată organizată anul trecut, de Ziua Franței, la Place de la Concorde.

„Sunt extrem de onorat. Este un subiect de mândrie tocmai pentru că sunt născut în România, unde mi-am petrecut și o parte din viață, deci este foarte onorant. Chiar dacă este o distincție onorifică, este o realizare personală”, afirma Lupescu la acel moment.

În calitate de reprezentant al medicilor pe lângă conducerea clinicii, Radu Lupescu a făcut parte din celula de criză care a gestionat pandemia în Franța. Printre altele, meritul său a fost că a înțeles repede că un val de infecții cu COVID-19 va lovi regiunea Alsacia și toate clinicile disponibile, inclusiv cele private, dar și că a demarat o operațiune de pregătire a clinicii în care lucrează pentru primirea pacienților infectați.

Articolul precedentDeputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook propriul buletin de analize medicale
Articolul următorLacul Fundeni a devenit o groapă de gunoi și o bombă ecologică