Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Lacul Fundeni: o uriașă groapă de gunoi ilegală, o bombă ecologică și un motiv pentru primarul Sectorului 2 al Capitalei să descrie, pe contul de Facebook, o imagine a Bucureștiului actual.

În videoclipul postat de edil pe pagina de socializare, se pot vedea mormane și munți de gunoaie, saci, deșeuri și mizerie, toate acestea fiind aruncate fix pe malul lacului.

Dacă primăvara înseamnă copaci înfloriți, renaștere, iarbă sau aer curat, imaginile prezentate în videoclip arătă exact contrariul: nepăsare și o colecție de culori care nu are de-a face cu natura.

Gunoiul acoperă iarba și vegetația care crește pe malul lacului, iar, conform spuselor edilului, au fost necesare 5 zile pentru ca echipele Administraţiei Domeniului Public să rezolve, parțial, situația. Astfel, au fost adunate aproximativ 343 de tone de deşeuri de pe malul Lacului Fundeni.

Gunoiul de lângă lacul Fundeni: formă de relief în Sectorul 2

De asemenea, primarul Sectorului 2 din București a explicat că a fost imposibil pentru utilaje să se apropie de apă, din cauza straturilor de gunoi.

În numai 5 zile, dintr-un singur depozit de gunoi ilegal, echipele Administraţiei Domeniului Public au scos 343 tone deşeuri de pe malul lacului Fundeni. Situaţia acolo e atât de gravă încât utilajele nu se pot apropia suficient de apă până nu eliberăm drumul de câteva straturi de gunoi”, a transmis, duminică, primarul Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

”Nu ne vom opri până nu îl limpezim”

Radu Mihaiu a mai precizat că, în lac, ”insulele de deşeuri se întind aşa de mult încât cei de la Apele Române vor fi nevoiţi să aducă un utilaj special şenilat cu care să ajungă atât de departe”.

Conform publicației News.ro, primarul a adăugat, cu încredere, că persistenţa învinge rezistenţa și că, deși lacul Fundeni este o reală bombă ecologică, autoritățile nu vor abandona lucrările.

Articolul precedentSURSE. Medicul Radu Lupescu, propunerea PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății
Articolul următorClotilde Armand, acuzată de consilierii PNL Sector 1 de nerespectarea legii cu privire la proiectul de buget pentru 2021
Jurnalist full-time / Pesimist part-time