În încercarea de a convinge cât mai multă lume de a se imuniza în campania de vaccinare împotriva COVID-19, deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a publicat pe Facebook rezultatul testării pentru anticorpi făcut după ce s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca.

Emanuel Ungureanu a afirmat că peste 700 de anticorpi îl protejează de o formă gravă de COVID-19 și transmite că singura șansă a populației este vaccinarea, conform Libertatea.

„714 «soldați» mă apără de o formă gravă de COVID-19. Singura șansă este vaccinarea. Au trecut două luni de la momentul în care m-am vaccinat cu AstraZeneca, cu o doză chiar din lotul care a fost mai apoi carantinat. În 26 martie mi-a venit rezultatul la anticorpii neutralizanți și rezultatul este excelent”, afirmă deputatul.

Acesta declară că și-a amânat administrarea celei de-a doua doze de vaccin la recomandarea medicului: „Ar fi trebui să mă vaccinez cu a doua doză de AstraZeneca pe 16 aprilie, dar am ales să amân cu patru săptămâni a doua doză, la sfatul medicului, pentru a crește eficacitatea vaccinului în condițiile în care am trecut și prin infecția cu COVID-19 în luna noiembrie”, mai scrie deputatul în postarea sa de Facebook.

„În județul Buzău se testează prea puțin”

Deputatul Emanuel Ungureanu susține că în județul Buzău, acolo unde a și fost votat, se testează în continuare un număr prea mic de persoane și îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze.

„Voi face și a doua doză de vaccin într-un centru de vaccinare din Buzău pentru a încuraja cetățenii care m-au ales să se vaccineze cu orice tip de vaccin autorizat. Peste 350 de buzoieni au murit în ultimele luni din cauza acestui virus și un număr încă necunoscut din cauza lipsei de acces în spitalele din Buzău. Spitalele din județ sunt sufocate”.

„Din păcate, în ciuda eforturilor mele constante, în Buzău se testează extraordinar de puțin. În ultimele 24 de ore s-au efectuat doar 290 de teste anti COVID-19. Trebuie să avem grijă unii de alții și să ne vaccinăm”, a mai spus Ungureanu în postarea sa publicată pe Facebook.

Articolul precedentBăsescu vrea ca premierul să-l demită și pe Drulă
Articolul următorSURSE. Medicul Radu Lupescu, propunerea PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății