Cu toate că autoritățile europene sperau să-și suplimenteze stocurile de vaccinuri anti-Covid cu unul nou, produs de Johnson&Johnson, lansarea acestuia în Europa va mai aștepta un pic. Motivul pentru care lansarea va fi amânată este reprezentat de faptul că, exact ca în cazul AstraZeneca, s-ar fi constatat o anumită legătură între administrarea acestui ser și apariția cazurilor de tromboză.

România așteaptă amănunte suplimentare în ceea ce privește siguranța administrării vaccinului produs de Johnson&Johnson

Controversele în ceea ce privește siguranța vaccinului produs de Johnson&Johnson au apărut după ce Guvernul Statelor Unite ale Americii a anunțat că ia în calcul întreruperea vaccinării cu serul Janssen, produs de compania mai sus amintită. Americanii s-au arătat îngrijorați cu privire la dezvoltarea cazurilor de tromboză la unele persoane vaccinate cu acesta.

Voiculescu susține că premierul nu l-a invitat la conferința de presă de aseară

Între timp, România așteaptă rezultatele analizelor.

„Am văzut această recomandare în cursul zilei de astăzi. Aşteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi, cu siguranţă, dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin, putem să facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forţează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranţă”, a declarat astăzi, Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi24.

Mai mult, Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că amânarea aducerii vaccinului produs de Johnson&Johnson nu va afecta campania de vaccinare, având în plan folosirea unui alt ser. Vaccinul ar fi urmat să fie folosit în campania de vaccinare rurală, însă și în penitenciare.

Cu toate astea, miercuri va ajunge în țară prima tranșă de vaccinuri, aparținând companiei în cauză. „Mâine intră în ţară prima tranşă de vaccinuri produse de Johnson&Johnson, 60.000 de doze, care vor sosi pe 15 aprilie la Institutul Cantacuzino”, a spus Andrei Baciu.

Articolul precedentVoiculescu susține că premierul nu l-a invitat la conferința de presă de aseară
Articolul următorAdrian Solomon, cunoscut ca „deputatul Șoarmă”, revine într-un nou scandal
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.