Rafila îi dă replica Andreei Moldovan: „Cea mai mare minune ar fi ca în două săptămâni să avem o altă echipă la MS”

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, sugera ieri, ca soluție rapidă și eficientă, carantinarea pentru două săptămâni

Parlamentarul social democrat, Alexandru Rafila, a ironizat declarațiile făcute ieri de Andreea Moldovan, reprezentant al Ministerului Sănătății. Mai exact, Moldovan susținerea „carantinarea scurtă”, ca măsură eficientă pentru reducerea numărului de infectări zilnice.

Alexandru Rafila, despre „blitz-carantinarea” propusă de Andreea Moldovan

Andreea Moldovan (MS): „Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

Reprezentantul României la OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a declarat, ca răspuns, că soluția carantinării poate funcționa în anumite situații, sugerând, totuși, că măsurile actuale impuse de oficialii ministerului Sănătății ar fi ilogice și cam… haotice, totuși.

Cea mai mare minune ar fi ca în două săptămâni să avem o altă echipă la MS.

A declarat social democratul Alexandru Rafila

Mai mult, acesta a sugerat că cetățenii ar putea să devină derutați dacă s-ar adopta o astfel de măsură, rezultatul fiind departe de cel dorit. „Lumea nu mai înțelege nimic, rezultatul este negativ într-o astfel de situație”.

„Declarațiile se bat cap în cap, iar oamenii vor ajunge în situație să nu mai respecte recomandările bune”, a mai spus Alexandru Rafila.

Cum explica Andreea Moldovan propunerea

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, declara acesta ieri, la DigiFM.

În ciuda declarațiilor secretarului de stat din cadrul Ministerului Sănătății, nu există, în acest moment, nicio decizie oficială în acest sens și nici semnale că în viitorul apropiat ar putea fi aprobată o astfel de măsură.

Mai mult, secretarul de stat pare să fie conștientă, la rândul său, că o nouă carantină ar putea „speria” populația.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”.

Articolul precedentTeodorovici se reinventează și se bagă în sectorul agricol
Articolul următorDosarul cu șină va deveni doar o tristă amintire. Dar nu acum, ci în 2026
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.