Sursa Foto: Facebook

Eugen Orlando Teodorovici pare că încă încearcă să își găsească o cale după ce a rămas pe dinafara politicii mari, odată cu alegerile parlamentare, când nu a reușit să convingă suficient pentru a obține un mandat de parlamentar de Tulcea. În urmă cu o lună, Teodorovici anunța pe Facebook că are încredere în activitatea sa profesională din mediul privat, considerând totodată că are în continuare „un cuvânt de spus pe scena politică românească”.

Practic întrebările de pe buzele tuturor s-au lăsat așteptate, însă ieri fostul ministru al Finanțelor a avut în sfârșit ocazia să explice ce voia să zică, într-un interviu acordat Agrointel.ro: intră în sectorul agricol. Aceasta după ce în februarie anunțase că se alătură echipei Federației Române de Rugby, din convingere: „iubesc rugby-ul, iubesc sportul, iubesc spiritul de echipă și forța pe care ți-o inspiră”, explica acesta.

Acum, Eugen Orlando Teodorovici a dezvăluit că se simte apropiat de agricultori și, în interviul acordat, explică inclusiv că are chiar și o viziune privind dezvoltarea domeniului agricol. Teodorovici vrea să arate că este alături de oameni și a mărturisit pe cine admiră de ceva timp, fără a o spune: „Oamenii aceia simpli, ciobanii cu bun simț, oamenii care poate nu de multe ori sunt cu școli înalte, dar cu care eu am vorbit întotdeauna direct, simplu, deschis”.

Poate s-ar crede că Teodorovici l-a prețuit pe colegul său Petre Daea, cât timp acesta a condus Ministerul Agriculturii, însă relatarea sa este alta:
…guvernele de după revoluție nu au sprijinit cu adevărat agricultorii în România. Conducerile Ministerului Agriculturii de după revoluție nu au fost foarte determinate în a-i sprijini”.

Nu e chiar complet nemulțumit de foștii colegi, ci a făcut aprecieri pozitive în interviu la adresa lui Victor Ponta, cu care s-a înțeles pentru o viitoare colaborare, pentru a da o mână de ajutor zonei de agricultură. „…oarecum ne completăm”, a spus Teodorovici despre Ponta.

Însă revenind la scopul concret din viața sa, în interviul publicat de Agrointel social democratul admite că a intrat în acționariatul unei companii de creștere a porcilor, cu mențiunea că nu va activa doar pe o anumită zonă. Și, din ce spune, sectorul acesta nu îi e complet străin.

În trecut am mai activat în agricultură. În 2002 am avut în județul Dâmbovița la socrul meu niște solarii în care am cultivat flori. …Dincolo de partea de activitate a mea în privat, ca ministru de finanțe am avut multe discuții – cu ciobani, cu producători români pe diferite zone din agricultură, care veneau la mine la cabinet și din problemele pe care le-au ridicat dânșii, câteva s-au și rezolvat”, a mai spus acesta. Materialul complet, aici.

Articolul precedentȘoșoacă o amenință pe Gorghiu: „voi depune plângere penală”
Articolul următorRafila îi dă replica Andreei Moldovan: „Cea mai mare minune ar fi ca în două săptămâni să avem o altă echipă la MS”