Răzvan Cherecheș, consilier onorific în echipa ministerului Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a anunțat că va demisiona din funcție, întrucât pare să nu-și mai găsească locul în echipa ministerială, după cum chiar acesta a declarat. Cherecheș acuză că i s-ar fi solicitat sfatul de prea puține ori. Dacă într-o primă instanță ar fi fost consultat zilnic, ulterior aceste cereri ar fi venit din ce în ce mai rar, în consecință, considerând că nu mai este nevoie de el.

Răzvan Cherecheș spera că poate ajuta, dar echipa e „mult prea prinsă de experiența consilierilor”

„Experiența mea a fost una amară. Am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu)”, a spus consilierul onorific demisionar în cadrul ministerului Sănătății.

În plus, Răzvan Cherecheș se declară profund nemulțumit și de presupusa lipsă de comunicare a ministrului Sănătății cu populația, mai ales acum, într-o situație de criză, când orice informație oficială ar fi de bun augur. „Adevărul este că nu mai am răbdare, trăim vremuri de criză în care comunicarea Ministerului Sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!”.

Funcția de consilier onorific nu presupune remunerație.

Controverse anterioare

Prefectul Capitalei amenință Primăria Sectorului 5 cu sala de judecată

Reamintim că zilele trecute, același Cherecheș declara următoarele: „Măsura limitării mobilității oamenilor de la ora 22:00 în loc de ora 23:00 este o măsură bună. De unde știm că este o măsură bună? Pentru că îi deranjează pe oameni”, spunea, la vremea respectivă acesta, la DigiFM.

Articolul precedentCe trebuie să știi dacă intenționezi să călătorești în Germania
Articolul următorRomânii vor putea merge la Slujba de Înviere
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.