UPDATE 11:01Primăria Sectorului 5 suspendă, pentru moment, dispoziția privind unele măsuri adoptate ieri, pe raza sectorului. „În urma unei discuții telefonice pe care Prefectul Capitalei a avut-o cu Primarul Sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului. La solicitarea Prefectului, Primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei. Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare.”, se arată în comunicatul recent Primăriei Sectorului 5.

Nemulțumit de deciziile luate ieri în Sectorul 5, Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că intenționează să dea Primăria Sectorului 5 în judecată. Mai exact, în cursul zilei de ieri, administrația de sector a dispus măsuri suplimentare, în vederea combaterii răspândirii Covid-19, măsuri neagreate, de altfel, de Prefectura Capitalei, cea care susține că acestea ar fi fost emise nelegal, fără o consultare în prealabil instituția guvernamentală.

Prefectul Capitalei a anunțat că va informa, în mod oficial, administrația Sectorului 5

În plus, Prefectul a adăugat că are intenția de a informa Primăria Sectorului 5 că măsurile emise în cursul zilei de ieri sunt suspendate. Asta în condițiile în care deciziile edilului Sectorului 5 au fost luate întocmai pentru a preveni răspândirea Covid-19, potrivit Primăriei Sectorului 5.

„La Sectorul 5, Primăria a emis dispoziții care nu sunt legale. Aseară am solicitat Primăriei Sectorului 5 să le retragă. Astăzi, în fața refuzului respectiv, o să acționăm în instanță. Și o să informăm și Primăria să știe că dispozițiile respective sunt suspendate”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Cum s-a ajuns la acest conflict

Sectorul 5 a decis ieri, în premieră pentru București, aplicarea unui set suplimentar de restricții, în mare parte, acestea aplicându-se agenților economici de pe raza sectorului. Decizia primarului Cristian Popescu Piedone a fost contestată ulterior de Prefectul Capitalei, cel care i-a cerut edilului să revoce dispozițiile. În urma refuzului edilului, Prefectul Capitalei a trecut la nivelul următor, amenințând că are de gând să rezolve această dispută în sala de judecată.

În urma prăbușirii tavanului de la Piața Rahova, Primăria Sectorului 5 sistează activitatea fizică în interiorul pieței

„Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

– LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

De asemenea, și benzinăriile vor funcționa după programul normal.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:- LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00- SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00.

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.”, se arată în comunicatul remis de Primăria Sectorului 5, ieri.

Articolul precedentCristian Tudor Popescu critică perfomanțele platformei de vaccinare
Articolul următorCe trebuie să știi dacă intenționezi să călătorești în Germania
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.