Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş a declarat luni, după discuţiile din cadrul Comisiei de etică a Colegiului cu dr. Flavia Groşan, că aceasta nu va fi sancţionată, concluzia generală a acestei întâlniri fiind încrederea în sistemul medical, transmite Agerpres.

Timp de o oră, doamna dr. Flavia Groşan a discutat cu comisia de etică, s-au clarificat aspecte legate de etica şi deontologia medicală şi unele afirmaţii vehiculate de dânsa în spaţiul public. Au fost discutate aspecte legate de managementul medical al pacienţilor cu forme uşoare, medii şi grave de COVID, probleme de comunicare – foarte importantă această empatie şi comunicare pe care doamna dr. Groşan o arată faţă de pacienţii dânsei. Nu există elemente de neîncredere legate de colegii care lucrează în spital. Doamna doctor împreună cu comisia de etică şi deontologie a decis că nu este bine o generalizare la nivelul întregului sistem sanitar a unor anumite cazuri particulare, care să fie date tot timpul de exemplu.

Dr. Carmen Pantiş, președintele Colegiului Medicilor Bihor

De. Groșan, fără plângeri de malpraxis poate trata cazurile ușoare

Pantiş a adăugat că din discuții, la care ea personal nu a participat, a reieșit că „doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum”, precizând însă că, potrivit spuselor doctoriței Groșan, „toate cazurile grave vor fi direcţionate spre spital”, potrivit Bihoreanul.

Altfel, președintele CM Bihor a precizat că nu s-a pus problema ridicării dreptului de liberă practică a Flaviei Groşan, dar a subliniat că la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bihor „nu a fost depusă nicio plângere de malpraxis” care să o vizeze. „M-au informat colegii mei care lucrează în Municipal că pe secțiile de Pneumologie sau chiar în terapie intensivă au ajuns pacienți care au început tratamentul cu doamna doctor, la cabinetul privat”, a mai spus Pantiș, citată de Digi24.

Comisia de etică a fost alcătuită din trei medici: preşedintele Dănuţ Dejeu, dr. Şerban Bembea şi dr. Aurel George Mohan. Din partea Colegilor Medicilor au fost invitaţi trei medici, care au participat, punctual şi într-un procent redus, la discuţii. Comisia, prin preşedintele Dejeu, a transmis concluzia preşedintelui Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş.

Flavia Groșan, „medicul anti-sistem”, mare admiratoare a Dianei Șoșoacă

Articolul precedentFlorin Cîțu: „Nimeni nu este mai presus de lege”
Articolul următorPolițist din Neamț reținut pentru trafic de influență