Medic bihorean, în atenția Colegiului Medicilor

Pneumologul a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu Covid, după o schemă proprie

Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul pneumolog din Oradea Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale pentru pacienții cu Covid 19 ar duce la decesul acestora. Medicul va fi cercetat de Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor, transmite HotNews.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu întubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (…) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine”, a declarat dr. Flavia Groşan pentru Național.

Administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid este considerată o mare greșeală de către medicul Flavia Groșan, pentru că acestea agravează boala. „Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor. Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat medicul Flavia Groșan.

În urma acestor afirmaţii, Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat şi o va cerceta pe Flavia Groşan prin Comisia de Etică şi Disciplină. Audierea este programată luni, 22 martie, de la ora 14.00.

De altfel, colegii Flaviei Groşan au reacţionat în urma afirmaţiilor acesteia despre tratamentul pacienţilor cu Covid. Unii dintre cei care au reacţionat sunt medicul Sorin Bivolaru (pneumolog la Spitalul Militar Galați) care a demontat „tratamentul” folosit de colega sa, dar şi Laura Zarafin,  medic specialist ATI la Spitalul Colentina.

Raport în Germania: Există legătură între serul AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge

Articolul precedentRaport în Germania: Există legătură între serul AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge
Articolul următorImagine dezolantă: Infochișcurile de 1,5 milioane de euro au ajuns fier vechi!