Ajungem pentru prima oară în pasajul Basarab, care arată deplorabil. La halul în care a sfârșit întreaga lucrare, grandioasă la vremea inaugurării, nu e de mirare că infochioșcul de aici a încremenit și el în nepăsare. Evident, e nefuncțional și bun mai degrabă de fier vechi, nu de a-i informa pe trecători.

Infochioșc, Pasajul Basarab

Trebuia să le avem la îndemână, să ne spună unde călătorim. Așa o fi și în alte țări? Poate în Africa, undeva…. Suntem cu 50 de ani în urmă. Păcat!

SPUNE UN TRECĂTOR

Un alt infochioșc aflat în paragină veghează încă Palatul Victoria. Ar fi trebui ca oamenii, mai ales turiștii, să îl poată folosi ca să afle diverse informații, despre obiective de vizitat, despre spitale, farmacii non stop sau chiar rute de transport public.

Infochioșc, Piața Victoriei

Acum, stă rezemat de el un om al străzii. Infochioșcul e defect, arată groaznic, brăzdat de urmele unor afișe, lipite de-a lungul anilor, și plin de praf.

Eu sunt turist acum și dacă nu aș avea bateria la telefon, cred că m-ar ajuta foarte mult un astfel de aparat. Din păcate, nu pot să mă bucur de el și o să mă folosesc de telefon cât de mult se poate!

SPUNE FLAVIUS, UN TÂNĂR DIN VÂLCEA
Lucian Popescu, fost consilier PMP

De toate s-a ales praful. Haos e. Unele nici măcar nu au fost conectate la instalația electrică. Era un sistem occidental foarte bun pentru capitală. Nu s-a dorit. Nu am avut o strategie de dezvoltare durabilă care să fie convenită de toate partidele politice. Vine un prima cu o idee, nu o duce până la capăt, iar ceilalți primari nu mai fac nimic.

SPUNE LUCIAN ILIESCU, FOST CONSILIER PMB

Lucian Iliescu, fost consilier al primăriei Capitalei, spune că au fost achiziționate peste 100 astfel de infochioșcuri, cumpărate cu 1,5 milioane de euro pe vremea lui Videanu. Doar 33 au fost montate ulterior prin oraș, unele dintre ele puse românește: exact acolo unde nu trebuie, adică în zone prin care nu calcă picior de turist. Restul, încă zac în depozit.

Trebuie reinvestit, ele trebuie șterse, trebuie revopsite, trebuie probabil schimbate plăcile de bază sau componentele dacă sunt stricate și trebuie redate cetățenilor.

PRECIZEAZĂ LUCIAN ILIESCU, FOST CONSILIER PMB

Un raport al Curții de Conturi arată că 67 de infochioșcuri care nu au fost niciodată montate, stau în depozitele companiei pentru că nu au putut fi branșate la energia electrică.

VIACiprian Mocan
Articolul precedentMedic bihorean, în atenția Colegiului Medicilor
Articolul următorTăriceanu, solicitări și sfaturi pentru Florin Cîțu