Constanța, din nou în scenariul roșu, de miercuri

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța a anunțat astăzi că întreg județul va intra în scenariul roșu, în urma infectărilor calculate în ultimele 14 zile a cazurilor de Covid-19. Astfel, în Constanța s-a depășit baremul de trei la mia de locuitori, drept pentru care regulile urmează să se schimbe în următoarele 14 zile. Noua măsură va intra în vigoare miercuri, 17 martie, urmând ca ulterior, după expirare, situația să fie reevaluată pentru a fi decise noile reguli de funcționare.

În concluzie, absolut toate localitățile din județ vor funcționa respectând măsurile din anexa 4 – pentru localități cu incidența peste 3/1.000 locuitori, scrie publicația locală CTNews.ro.

  1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
  2.  Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.
  3.  Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
  4.  Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
  5.  Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
  6.  Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
  7.  În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la pct. 5 și 6 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
  8.  Operatorii economici prevăzuți la pct. 5 și 6 vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
  9.  Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Totodată, Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).

Liceele din Constanța, în atenția Curții de Conturi

Articolul precedentUn gălățean a declarat război CAR-urilor pentru „ajutoare de înmormântare”, care devin „centre de profit” prin încălcarea Legii 540
Articolul următorO bucată din tavanul Pieței Rahova a căzut, astăzi, ca rezultat al lucrărilor „de mântuială” de pe vremea lui Florea
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.